Danas započinje zaprimanje prijava projektnih prijedloga za poziv Ministarstva gospodarstva i održivog razvojaKomercijalizacija inovacija“. Ovim pozivom, vrijednim 380 milijuna kuna, potaknut će se investicije mikro, malih i srednjih poduzetnika usmjerenih na proizvodnju naprednih i inovativnih proizvoda i usluga visoke dodane vrijednosti, odnosno projekti s najvećom vjerojatnošću za komercijalni uspjeh. 

Projektni prijedlozi podnose se isključivo putem sustava eNPOO od 20. svibnja 2022., 11:00 sati, do 30. lipnja 2023., odnosno do iskorištenja raspoloživih sredstava za Poziv. Po zaprimanju projektnih prijedloga vršit će se ocjena kvalitete prema redoslijedu zaprimanja, kako bi potencijalni korisnici, koji se kvalificiraju za dodjelu, svoje projekte mogli realizirati u što kraćem roku. Mogu se financirati samo oni projektni prijedlozi koji udovolje svim zahtjevima postupka dodjele, pri čemu minimalni broj bodova koje je potrebno ostvariti u ocjeni kvalitete iznosi 70% ukupnog broja bodova. 

Bodovni prag je veći u odnosu na ranije pozive Ministarstva i time se osiguravaju pretpostavke za prolaznost projekata visoke razine kvalitete. Postupak dodjele sredstava provode Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja te agencija HAMAG-BICRO, a rad informatičkog sustava eNPOO u nadležnosti je Ministarstva financija.