Solinski poduzetnik, izumitelj solarne klupe, Ivan Mrvoš, dvije godine nakon prvog prikupljanja kapitala putem Funderbeama ponovno ide u dokapitalizaciju, ovoga puta ciljajući gotovo 10 puta veći iznos. Include – proizvođač solarnih klupa – dio novca prikuplja putem Funderbeama, dok će drugi dio dati privatni investitori. Trenutačno je izvan Funderbeam platforme osigurao približno 10 milijuna kuna, a za dodatna sredstva aktivno razgovara s nekoliko potencijalnih ulagača, među kojima ima i privatnih osoba i fondova rizičnog kapitala.


Cilj je prikupiti između 20 i 30 mil. kn, od čega preko Funderbeama oko 10 mil. kn. Kada je riječ o rezultatima, Include je u prvom tromjesečju na godišnjoj razini zabilježio rast prihoda od 115 posto, te rast prosječne prodajne cijene za gotovo 40 posto, piše Poslovni dnevnik. 

Tvrtka iza sebe ima četiri godine poslovanja i ostvareni su zamjetni rezultati, zbog čega smo odlučili angažirati jednu od tvrtki s liste ‘The Big Four’ kako bi napravili procjenu vrijednosti. Ono što mogu reći jest da se radilo o jako intenzivnom procesu koji je trajao nekoliko mjeseci, a tvrtka je prošli tjedan procijenjena na 110 milijuna kuna”, kaže Mrvoš.