U Velikom Korenovu se planira otvaranje nove geotermalne bušotine na bjelovarskom području. Planirana dubina te bušotine je približno 1500 metara. Procjenjuje se da bi temperatura vode na tom mjestu trebala biti od 60 do 70 Celzijevih stupnjeva, otkrio je gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak na današnjoj konferenciji za novinare, prilikom koje su geodeti obilježili točnu lokaciju buduće bušotine. 

Buduća toplana na tom mjestu, kaže, čiji bi toplinski kapacitet trebao biti veći od četiri MW, grijala bi tako i toplice za koje je glavni projekt gotov i koje čekaju natječaj za financiranje u sklopu Nacionalnog plana oporavka i otpornosti, izvijestio je Grad Bjelovar

Dodatan vjetar u leđa projektu nove bušotine daje i činjenica da se na tom mjestu planira jedna od najvećih poslovnih zona u Hrvatskoj na prostoru od 80 hektara, koje je država darovala Bjelovaru. Poslovna zona također bi se mogla grijati iz tog geotermalnog izvora. 

S obzirom na to da je riječ o dugotrajnom postupku ishođenja dozvola i priprema, bušenje se predviđa u 2023. godini, istaknuo je voditelj istražnih radova u Velikom Korenovu Mladen Škrlec, dodajući kako će se bušotinom u budućnosti smanjiti emisija CO2. Izrada same bušotine traje oko tri mjeseca, kaže, a u funkciji bi mogla biti krajem 2023. godine.