Oko 1300 fotonaponskih modula pomaže u vodoopskrbi poluotoka Eyre na području Južne Australije koju osigurava australska vodoopskrbna tvrtka SA Water. Time se tvrtka ujedno približava svojem cilju o energetskoj budućnosti s nultim troškovima, tj. pokrivanju potreba za energijom isključivo iz vlastitih postrojenja. 

Spomenuti moduli čine sunčane elektrane koje se nalaze na pet lokacija tvrtke na području Južne Australije: Port Lincolnu, Kimbi, Locku, Arno Baya i Caralue Bluffu. No, tih 1300 modula je samo mali dio od ukupno 500 000, koliko ih je na ukupno 35 lokacija postavljeno širom Južne Australije i iz kojih se proizvodi čak 242 GW h električne energije.

Zahvaljujući primjeni Sunčeve energije, SA Water će na polutoku Eyre proizvoditi 770 MW h električne energije, što će se koristiti za pogon spremnika pitke vode, crpnih stanica i drugih vodoopskrbnih postrojenja. Istodobno je SA Water jedan od najvećih potrošača energije ne samo u Južnoj Australiji, već i u cijeloj Australiji, objavio je američki energetski portal 'Power Engineering International'.