Nakon HERA-ine odluke i ranije najavljenog pojeftinjenja od 0,93 posto cijena plina za kućanstva, tvrtka Energo je na tržištu ugovorila još povoljnije nabavne cijene, čime su se stekli uvjeti i za korekciju cijene za isporučenu toplinsku energiju

Nakon ugovaranja povoljnijih nabavnih cijena plina, Energo je donio odluku o dodatnom smanjenju iznosa tarifnih stavki za razdoblje od 1. travnja do 31. prosinca 2020. te od 1. siječnja do 31. ožujka 2021. godine. 

Po novom izračunu, krajnja cijena plina za kupce iz kategorije kućanstvo na distributivnom području Energa će biti niža, u odnosu na trenutačno važeću cijenu, za prosječnih tri posto, javlja Grad Rijeka


Tarifni model

Novo smanjenje cijene za kućanstvo, koje na mjesečnoj razini utroši 100 prostornih metara prirodnog plina i sukladno potrošnji pripada Tarifnom modelu 1 (TM01), iznosit će malo više od 10,50 kuna, s uključenim PDV-om. 

S obzirom na smanjenje cijene prirodnog plina, početkom svibnja stječu se uvjeti i za korekciju cijene isporučene toplinske energije. Stoga je, sukladno odgovarajućem tarifnom modelu, Energo korigirao cijenu s postojećih 0,3795 na 0,3720 kn/kWh (bez PDV-a), što je prosječno smanjenje cijene od 2,53 posto.