Neke od najvećih svjetskih kompanija poduprle su sve veći broj apela na vlade zemalja da učine nešto po pitanju uništavanja staništa i prirode kao napora za borbu protiv klimatskih promjena. Kao što piše Reuters više od 560 multinacionalnih kompanija s ukupnim prihodima od oko četiri trilijuna USD (npr. Walmart, Microsoft, Citigroup, Ikea, Unilever, Axa), organizirane u grupu "Business for Nature" potpisali su izjavu kojom pozivaju na djelovanje u predstojećih deset godina. 

Taj poziv dolazi uoči UN-ovog summita o bioraznolikosti, koji ide za stvaranjem globalnog pakta kojim bi se pokušalo adresirati probleme kao što su veliki požari u Amazoni i Kaliforniji. Tvrtke kažu da poduzimaju korake da bi "ozelenile svoje poslovanje", ali da im treba zakonodavna podrška da učine više. 

"Zdravo društvo, otporne ekonomije i uspješni biznisi oslanjaju se na prirodu. Vlade moraju napraviti napore da preokrenu trend gubitaka prirodnih staništa u idućoj dekadi". Prema WWF-u više od dvije trećine svjetskih životinja - sisavaca, ptica, riba, amfibija i reptila - nestalo je u zadnjih 50 godina.