Naslovnica   →Zaštita okoliša

Multinacionalke pozivaju na zaštitu prirode i okoliša

Autor: N.D. Objavljeno: 21.09.2020. 🕜 10:34 Lokacija: London (Velika Britanija)

Velike kompanije žele pomoć vlada da ozelene svoje poslovanje

Neke od najvećih svjetskih kompanija poduprle su sve veći broj apela na vlade zemalja da učine nešto po pitanju uništavanja staništa i prirode kao napora za borbu protiv klimatskih promjena. Kao što piše Reuters više od 560 multinacionalnih kompanija s ukupnim prihodima od oko četiri trilijuna USD (npr. Walmart, Microsoft, Citigroup, Ikea, Unilever, Axa), organizirane u grupu "Business for Nature" potpisali su izjavu kojom pozivaju na djelovanje u predstojećih deset godina. 

Taj poziv dolazi uoči UN-ovog summita o bioraznolikosti, koji ide za stvaranjem globalnog pakta kojim bi se pokušalo adresirati probleme kao što su veliki požari u Amazoni i Kaliforniji. Tvrtke kažu da poduzimaju korake da bi "ozelenile svoje poslovanje", ali da im treba zakonodavna podrška da učine više. 

"Zdravo društvo, otporne ekonomije i uspješni biznisi oslanjaju se na prirodu. Vlade moraju napraviti napore da preokrenu trend gubitaka prirodnih staništa u idućoj dekadi". Prema WWF-u više od dvije trećine svjetskih životinja - sisavaca, ptica, riba, amfibija i reptila - nestalo je u zadnjih 50 godina.

TAGOVI