Produljen rok za sufinanciranje energetske učinkovitosti u industriji

Autor: B.L. Objavljeno: 13.01.2021. 🕜 10:32 Lokacija: Zagreb

Novi krajnji rok za dostavu projektnih prijedloga je 8. veljače

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja je objavilo drugu izmjenu javnog poziva za podnošenje projektnih prijedloga za sufinanciranje povećanja energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora u proizvodnim industrijama. Time je, zapravo, produljen rok za dostavu projektnih prijedloga i novi krajnji rok je 8. veljače 2021. godine. Spomenuti javni poziv 'Povećanje energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije u  proizvodnim industrijama' objavljen je 15. listopada 2020., a zaprimanje projektnih prijedloga započelo je 16. studenoga 2020. godine.

Poziv je namijenjen mikro, malim, srednjim i velikim privatnim tvrtkama koje su registrirane za obavljanje djelatnosti iz područja proizvodne industrije, a cilj je poduprijeti ostvarenje energetskih ušteda na osnovi povećanja učinkovitosti korištenja energije, omogućavajući iste rezultate korištenjem manje količine energije i smanjenje udjela konvencionalnih (fosilnih) goriva u ukupnoj potrošnji energije.

Ukupno raspoloživ iznos bespovratnih sredstava iz Europskog fonda za regionalni razvoj za dodjelu u okviru Poziva iznosi 266 mil. kuna. Najmanji iznos bespovratnih sredstava koji se može dodijeliti pojedinom projektu iznosi 200 000 kuna, a najveći 20 mil kuna, izvijestio je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost

TAGOVI