Više od 14 milijuna kuna za obnovu škole i dvorane

Autor: B.O. Objavljeno: 25.01.2021. 🕜 09:43 Lokacija: Daruvar

Od objekta će ostati samo zidovi, sve ostalo će biti novo, kaže Damir Bajs

Ugovor s izvođačem radova, tvrtkom Presoflex gradnja iz Požege, za temeljitu energetsku obnovu OŠ Vladimira Nazora u Daruvaru i pripadajuće sportske dvorane vrijedan 14,1 milijun kuna potpisan je koncem prošlog tjedna, izvijestila je Bjelovarsko-bilogorska županija

Projekt obuhvaća povećanje toplinske zaštite krova iznad grijanog prostora, vanjskog zida i poda prema tlu, ugradnju novog visokoučinkovitog grijanja ili poboljšanje postojećeg te, među ostalim, zamjenu unutarnje rasvjete učinkovitijom. 

"Za našu školu energetska obnova puno znači. Presretni smo i prezadovoljni, djeca će imati prekrasan ugođaj i dobro će se osjećati u novoj školi koja će biti usmjerena prema 21. stoljeću", rekla je ravnateljica OŠ Vladimira Nazora iz Daruvara Kornelija Častek.

 

Dodatni radovi 

Ta daruvarska škola izgrađena je 1976. godine, a nakon energetske obnove očekuje se ušteda toplinske energije od 67 posto. 

"Ova škola zaslužila je temeljitu obnovu, a s ovim projektom zaokružujemo županijske investicije na području Daruvara u vrijednosti većoj od 40 milijuna kuna", naglasio je zamjenik gradonačelnika Daruvara i saborski zastupnik za češku i slovačku nacionalnu manjinu Vladimir Bilek

"Samo ulaganjem u školstvo mogu se steći uvjeti da naši učenici dobiju potrebna znanja. Veseli me što će OŠ Vladimira Nazora dobiti kompletnu preobrazbu. Najveće je to ulaganje u školstvo, kada govorimo o energetskoj obnovi u Hrvatskoj, predviđeno za 2021. godinu. Od ovog objekta ostat će samo zidovi, sve ostalo će biti novo. Bjelovarsko-bilogorska županija osigurat će sredstva za potrebne dodatne radove koji nisu obuhvaćeni projektom. U razgovoru s ravnateljstvom razmatramo i mogućnost kasnije izmjene građevinske dozvole kako bi se napravile još četiri učionice te kako bi škola mogla prijeći na jednosmjenski rad. Sredstva će se naći u županijskom proračunu", izjavio je župan Bjelovarsko-bilogorske županije Damir Bajs.

TAGOVI