Više od 9,3 milijuna kuna za obnovu školske zgrade

Autor: B.O. Objavljeno: 25.11.2020. 🕜 09:41 Lokacija: Zadar

Velika ulaganja, ali i uštede

Energetska obnova zgrade Škole primijenjene umjetnosti i dizajna, Gimnazije Jurja Barakovića, Gimnazije Vladimira Nazora i Prirodoslovno-grafičke škole u Zadru nedavno je završena. 

Nositelj projekta je Zadarska županija, obavezni partner Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (FZOEU), a provedba projekta počela je 27. svibnja 2016. godine. Ukupna vrijednost projekta je 9,3 milijuna kuna, od čega se 2,6 milijuna kuna sufinancira iz Europskog fonda za regionalni razvoj (28 posto), 2,3 milijuna kuna iz Fonda Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU za sufinanciranje provedbe EU projekata (25 posto). A sufinanciranje Zadarske županije iznosi gotovo 4,4 milijuna kuna (47 posto).

"Veseli me da smo danas ovdje kako bismo svjedočili ostvarenju posljednjeg od četiriju velikih projekata energetske obnove školskih zgrada škola kojima je Zadarska županija osnivač", istaknuo je na ovotjednoj završnoj konferenciji projekta župan Zadarske županije Božidar Longin. Nakon škola u Pagu, Škabrnji i Gračacu, dodao je, ova zgrada bila je najveći 'zalogaj' s obzirom na njezinu starost. 

"Ulaganja iz županijskog proračuna jesu bila velika, no velike su i uštede koje se postižu na grijanju", rekao je, javlja Zadarska županija.

TAGOVI