Za obnovu škole u Ivanić Gradu 15,3 milijuna kuna

Autor: B.O. Objavljeno: 15.09.2020. 🕜 14:39 Lokacija: Ivanić Grad

Građevinskim, strojarskim i elektrotehničkim radovima do primjetnih ušteda

Energetska obnova Osnovne škole Stjepana Basaričeka u Ivanić Gradu odvija se planiranom dinamikom. Radi se o investiciji ukupne vrijednosti 15,3 milijuna kuna, od čega bespovratna sredstva iz Europskog fonda za regionalni razvoj iznose 4,8 milijuna kuna, dok je Zagrebačka županija osigurala 10,5 milijuna kuna. 

"Kroz godinu dana, ova škola koja se trenutačno svrstava u energetski razred D, prijeći će u energetski razred B. To konkretno znači da će od iduće školske godine troškovi grijanja biti 70 posto manji, dok će se godišnja emisija CO2 smanjiti za 73 posto", istaknuo je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić prilikom nedavnog obilaska radova. 


Obnova četiri škole 

Energetska obnova, javlja Zagrebačka županija, obuhvaća građevinske, strojarske i elektrotehničke radove koji će osigurati osjetne uštede u potrošnji energije za grijanje, hlađenje i rasvjetu te povećati ugodu boravka u školi učenicima i nastavnicima. 

Inače, osim škole u Ivanić Gradu, energetski se obnavlja kompleks zgrada srednjih škola u Velikoj Gorici, Područna škola Rakov Potok, a pri samom kraju su radovi na obnovi Srednje škole Vrbovec. Ukupna vrijednost obnove četiri škole iznosi 62,2 milijuna kuna, od čega 27 milijuna kuna dolazi iz fondova EU-a, a ostalih 35 milijuna kuna osigurala je Zagrebačka županija.

TAGOVI