Gradonačelnik Križevaca izabran u Upravni odbor Energy Citiesa

Autor: N.D. Objavljeno: 18.09.2020. 🕜 13:19 Lokacija: Križevci

Križevci su brzo postali europski primjer dobre prakse

Gradonačelnik Križevaca Mario Rajn izabran je u Upravni odbor europskog udruženja energetskih gradova (eng. Energy Cities) te se tako našao u društvu gradonačelnika i zamjenika gradonačelnika gradova poput Pariza, Heidelberga, Leuvena, Nantesa, Liegea, Valencije. "Ovo je veliko priznanje za Grad i potvrda našeg truda da postanemo energetski neovisan grad. Član smo ove mreže od prošle godine, što potvrđuje da se naša vizija koju imamo u kratkom roku prepoznala na europskoj razini“, istaknuo je gradonačelnik Mario Rajn. 

Energy cities je mreža od 1.000 lokalnih uprava iz 30 zemalja Europe, a Križevci su sad postali jedan od 11 članova Upravnog odbora. Energy Cities želi radikalnu transformaciju energetskih sustava i politika, dajući građanima moć oblikovanja decentralizirane i obnovljive budućnosti energije kroz pokretanje dijaloga i stvaranje povjerenja između građana, lokalnih čelnika i EU i nacionalnih institucija kako bi ubrzali energetsku tranziciju u Europi. 

Grad Križevci su u kratkom vremenu postali europski primjer dobre prakse, prije svega kroz uključivanje građana u prvu kampanju grupnog ulaganja u javne energetske projekte. Grad Križevci su već i dio europske mreže EIT Climate KIC gdje sudjeluju u inicijativi „Gradovi budućnosti jugoistočne Europe“ zajedno sa 15 drugih europskih gradova, pionira u klimatskoj transformaciji i prilagodbi na klimatske promjene.

TAGOVI