Ugovore o energetskoj obnovi zaprimilo 1.500 građana

Autor: B.O. Objavljeno: 22.03.2022. 🕜 08:23 Lokacija: Zagreb

Vrijednost ugovora je 102 milijuna kuna, novih poziva će biti već ove godine

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (FZOEU) do sad je na adrese korisnika uputio 1.500 ugovora o sufinanciranju energetske obnove obiteljskih kuća, ukupno vrijednih 102 milijuna kuna. 

Dosad je obrađeno više od tri tisuće zahtjeva za sufinanciranje, a za dio njih su ugovori u izradi, istaknuo je direktor FZOEU-a Siniša Kukić

"Analiza dosadašnje obrade je pokazala vrlo visoku prolaznost od čak 87 posto. Ovaj program važan je u kontekstu dosezanja klimatskih ciljeva, ali i poskupljenja energenata kojem svakodnevno svjedočimo", naglasio je. 

"Prosječan iznos odobrenog sufinanciranja kreće se oko 68 tisuća kuna po projektu. Nastavimo li ovakvim tempom, očekujem da će u okviru proračuna biti prihvaćeno sufinanciranje za oko 5.700 projekata" najavio je. 

Prijavitelji su se u najvećem broju prijavljivali za sufinanciranje toplinske izolacije vanjskih zidova, rekonstrukciju krova te zamjenu stolarije, a dio njih planira ugraditi i sustave za korištenje obnovljivih izvora, izvijestio je FZOEU

Sa sufinanciranjem korištenja takvih sustava planira se nastaviti i u ovoj godini, kroz posebne javne pozive za pravne i fizičke osobe.

TAGOVI