Zimsko plivalište Mladost na krovu je dobilo FN elektranu

Autor: N.D. Objavljeno: 14.07.2021. 🕜 09:13 Lokacija: Zagreb

Potrošnja plivališta energetskom obnovom smanjena je za čak 74%

Nakon više od godinu dana dovršen je projekt energetske obnove zgrade Zimskog plivališta Mladost na Trgu sportova u Zagrebu. Zimsko plivalište Mladost je najstarije zatvoreno plivalište na našim prostorima otvoreno 1958. godine i namijenjeno za obuku, natjecanja, rekreaciju, plivanje, vaterpolo, skokove u vodu i sinkro plivanje. Primjenom mjera energetske učinkovitosti smanjena je energetska potrošnja za 365,53 MWh godišnje (73,99%) i emisija CO2 za 138,63 t/godišnje. 

Provedbom energetske obnove, odnosno primjenom mjera energetske učinkovitosti poboljšane su energetske karakteristike zgrade postavljanjem toplinske izolacije te zamjenom neučinkovite stolarije, staklenih stijena i bravarije, moderniziran je sustav grijanja, ventilacije i pripreme tople vode, izvršena je zamjena neučinkovite rasvjete sa LED rasvjetom, a na krovu postavljena fotonaponska elektrana.

Projekt je proveden prema Ugovorima o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte financirane iz europskih strukturnih i investicijskih fondova u financijskom razdoblju 2014. - 2020. sklopljenih s Ministarstvom graditeljstva i prostornoga uređenja i Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Projekt se sufinancirao i proveo u sklopu Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.–2020.“ iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Vrijednost projekta je 19,10 mil. kn, za koji su dodijeljena bespovratna sredstva Europskog fonda za regionalni razvoj u iznosu od 7,9 mil. kn.

TAGOVI