Država će E.On-u vratiti novac za otpis potraživanja pogođenima u potresu

Autor: N.D. Objavljeno: 11.02.2021. 🕜 13:40 Lokacija: Zagreb

Novac će se osigurati preraspodjelom iz proračuna a E.ON donira postradale

Vlada je danas zadužila Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja da E.ON-u Hrvatska d.o.o. nadoknadi potraživanja za isporučenu električnu energiju i plin u visini izdanih računa za razdoblje siječnja, veljače i ožujka 2021. godine krajnjim kupcima iz kategorije kućanstvo stradalih u potresu na području Sisačko-moslavačke i Zagrebačke županije. 

Riječ je ograđanima Grada Petrinje, Gline, Siska, Hrvatske Kostajnice te općina Lekenik, Sunja, Donji Kukuruzari, Majur, Dvor, Topusko, Gvozd, Jasenovac, Hrvatska Dubica, Martinska Ves, Pokupsko i Kravarsko. Izuzetak od toga je naknade za korištenje elektroenergetske mreže koja se ionako neće fakturirati opskrbljivaču temeljem zaključka Vlade od 18. siječnja 2021. Novac za E.On, a nije riječ o velikoj sumi, osigurat će se preraspodjelom iz proračuna. 

Donacija

Prije svega želim zahvaliti Vladi Republike Hrvatske što je ovom odlukom omogućila jednak tretman i otpis troškova za energente svim kupcima električne energije i plina, bez obzira kod kojeg su opskrbljivača. I mi u E.ON-u želimo dati naš doprinos bržem oporavku pogođene regije te ćemo donirati pola milijuna kuna na ime akcije "Pomoć za obnovu nakon potresa", rekao je Andreas Rörig, predsjednik Uprave tvrtke E.ON Hrvatska.


HEP je otpisao potraživanja za sve vrste isporučene energije i za privremene priključke, nove priključke itd. prema postradalima u iznosu od oko 100 mil. kn i neće dobiti refundaciju pošto je državna tvrtka. 

TAGOVI