HUP-ova udruga energetike ima novo vodstvo

Autor: N.D. Objavljeno: 07.05.2021. 🕜 10:26 Lokacija: Zagreb

Emanuel Kovačić iz INA-e ponovo je na čelu HUP-ove Udruge za energetiku

HUP-ova Udruga energetike izabrala je novo vodstvo u četverogodišnjem mandatu 2021. – 2025. godine. Za predsjednika te udruge ponovno je izabran Emanuel Kovačić, glavni savjetnik za vanjske subjekte INA-Industrija nafte d.d, a dopredsjednici su Tomislav Ćurković, direktor Eko d.o.o. i Boris Miljavac, predsjednik Uprave Siemens Energy d.o.o. Članovi Izvršnog odbora su Ivo Čović, direktor Končar Obnovljivi izvori d.o.o., Dražen Jakšić, ravnatelj Energetskog instituta Hrvoje Požar, Marijana Jurišić, direktorica E.ON Energija i Nevenka Grbac, predsjednica Upravnog odbora Termoplina d.d. 

Izabrani su i predstavnici HUP- Udruge energetike u Skupštini HUP-a - Boris Miljavac, predsjednik Uprave Siemens Energy d.o.o., Joško Crvelin, izvršni direktor Coral Croatia i Kamilo Vrana, osnivač EnergoVizije d.o.o. 

"Energetski sektor prolazi veliku transformaciju a kako bi se dosegli ciljevi Zelenog plana, neophodno je da imamo regulatorni okvir i akcijske planove koji će podržati njihovo ostvarivanje. U tome će važnu ulogu imati sredstva iz EU fondova kako bi se podržala energetska tranzicija, uvođenje novih tehnologija poput CCS i vodika te digitalizacije poslovanja. Novo vodstvo HUP- Udruge energetike zalagat će se za stvaranje povoljne investicijske klime i stvaranja preduvjeta za razvoj novih poslovnih modela temeljenih na održivosti i znanju s ciljem razvoja gospodarstva i društva u cjelini", izjavio je Emanuel Kovačić, predsjednik HUP-ove  Udruge energetike. 

TAGOVI