Opskrba gorivom je strateško i sigurnosno pitanje

Autor: B.O. Objavljeno: 26.03.2020. 🕜 09:57 Lokacija: Zagreb

Distributeri goriva trude se osigurati nesmetanu opskrbu gorivom i zaštititi zdravlje građana i svojih radnika

Članice HUP- Udruge energetike koje obavljaju distribuciju goriva, poduzele su dodatne mjere zaštite na benzinskim postajama kako bi smanjile rizik prenošenja bolesti COVID-19 i time osigurale siguran rad svojim zaposlenicima te sigurnu kupnju potrošačima. 

Opskrba gorivom je strateško i sigurnosno pitanje, a u uvjetima izvanrednog stanja distributeri goriva ovime se trude osigurati nesmetanu opskrbu gorivom i zaštititi zdravlje svih građana i svojih radnika. 

Uz preporučene mjere Stožera za civilnu zaštitu Republike Hrvatske i županijskih stožera poput zaštitnih maski, rukavica, punktova s dezinfekcijskim sredstvima i povećane učestalosti čišćenja svih radnih površina, na blagajnama su postavljene prozirne pregradne stijenke kojima se podržava mjera socijalnog distanciranja, odnosno bliskog socijalnog kontakta radi sprečavanja širenja virusa.

 

Pojačane higijenske mjere

Pojedine članice HUP-a su ugradile takve staklene pregrade na više od 90 posto svojih benzinskih postaja. Uz primjenu pojačanih higijenskih mjera, ovo je dodatni doprinos benzinskih postaja u sprečavanju širenja zaraze i zaštiti zdravlja kupaca i prodavača. 

"Apeliramo na sve kupce da se pridržavaju svih preventivnih mjera i slijede upute na maloprodajnim mjestima te da održavaju sigurnu udaljenost u društvenom kontaktu između osoba na maloprodajnom mjestu od minimalno dva metra, poštuju pravila o maksimalnom broju kupaca u prodajnom prostoru ovisno o njegovoj veličini i koriste zaštitne rukavice prilikom rukovanja s mlaznicom za gorivo", priopćeno je iz HUP-a.

TAGOVI