INA se uključila u pružanje neophodne pomoći

Autor: B.O. Objavljeno: 31.12.2020. 🕜 10:10 Lokacija: Zagreb

Tvrtka, uz organiziranje smještaja, prikuplja prehrambene proizvode, donira dezinficijens i, među ostalim, vodu

INA Grupa i njeni radnici aktivno su se uključili u pružanje neophodne pomoći potresom pogođenih područja. 

Naime, radnici INA-e su samoinicijativno organizirali prikupljanje potrebne humanitarne pomoći u obliku prehrambenih proizvoda, higijenskih potrepština, odjeće, zaštitnih kaciga, zaštitnih maski, rukavica i sl. u Rijeci, Zagrebu i Ivanić Gradu koja će u narednim danima biti dostavljena Hrvatskom Crvenom križu. U organizaciji akcije radnicima je pomogao INA Klub volontera. 

Istovremeno, INA Maziva donirala su 620 litara dezinficijensa INA Dezinol te veće količine dezinfekcijskih maramica INA Dezinol Plus koji će Crveni križ dostaviti na potresom pogođena područja. 


Besplatna kava i voda

INA će osigurati višednevne količine goriva za žurne službe putem donacija na INA karticama Stožeru ravnateljstva civilne zaštite u Petrinji koji koordinira aktivnosti službi na terenu. 

Gorivo će putem INA kartice biti donirano i za agregate Nacionalne udruge ugostitelja koja se nakon tragičnog potresa organizirala sa svojim članovima, restoranima i caterinzima i u Petrinji priprema obroke za stanovništvo, žurne službe, članove Crvenog križa te brojne volontere koji danonoćno rade na terenu. 

Također, na INA-inim maloprodajnim mjestima Sisak Zagrebačka, Petrinja, Lekenik i Galdovo od sinoć pa do kraja tjedna bit će osigurana besplatna kava te voda od 0,5 l za policiju, medicinsko osoblje, profesionalne i dobrovoljne vatrogasce, pripadnike civilne zaštite, Crvenoga križa, HGSS-a te vojsku, a na lokacijama Sisak Frankopanska, Sisak Cvetkovićeva te Gvozd besplatna voda od 0,5 l. 


Radnički hotel 

Istraživanje i proizvodnja nafte i plina INA-e stradalnicima je na raspolaganje stavila dvije opremljene kamp kućice od kojih je jedna krenula u Odru Sisačku, a druga u Glinu obiteljima čiji je dom teško stradao u potresu. 

K tomu, priopćeno je iz INA-e, jedna obitelj smještena je u radničkom hotelu Crosca u Ivanić-Gradu koji je i dalje na raspolaganju u slučaju potrebe za smještajem. 

INA nastavlja osluškivati potrebe te će s pružanjem pomoći nastaviti i nadalje.

TAGOVI