Kako danas izgleda transformacija industrije?

Autor: B.L. Objavljeno: 29.03.2021. 🕜 14:57 Lokacija: Zagreb

Rittal, Eplan i German Edge Cloud predstavit će brojne novosti na sajmu u Hannoveru

Tvrtke Rittal, Eplan i German Edge Cloud predstavit će svoja najnovija rješenja za transformaciju industrije na sajmu u Hannoveru koji će se održati 12. - 26. travnja. Naravno, zbog dobro poznatih razloga, sva ta predstavljanja bit će 'online'. U 20 predstavljanja uz 'streaming u živo' i izlaganja stručnjaka, posjetitelji će naučiti što je danas isplativu u kontekstu digitalizacije. Tvrtke će korisiti slogan 'Simplified. Done.' kako bi pokazale kako se industrijsko inženjerstvo i proizvodni procesi mogu značajno ubrzati.

Potreba za digitalnim rješenjima u industriji neprestano raste po najvećim stopama. Tvrtke traže brža i fleksibilnija rješenja koja omogućavaju jasne i učinkovite učinke. Dodana vrijednost se ostvaruje rješenjima koja danas rade i kojima se problemi rješavaju tehnički, ekonomski i jednostavno. Stoga će na ovogodišnjem, digitalnom hanoverskom sajmu spomenute tri članice Friedhelm Loh Grupe predstaviti prava, praktična rješenja za transformaciju industrije.


Četiri glavna naglaska

Kao prvo, Rittal će pokazati najnovija vrhunska inženjerska i rješenja za automatizaciju pri izradi ormara s Eplanovim sustavom i platforme za ormare AX i KX kako bi proizvodnja ormara i sklopova bila još učinkovitija.

Kao drugi, Eplan će prvi put predstaviti novu plaftformu koja označava novu eru i tehnici i poboljšava usluge 'u oblaku' pod nazivom Eplan ePulse. 

Kao treće, German Edge Cloud prikazat će rješenje pod nazivom Oncite. Riječ je o rješenju podatkovne sigurnosti 'na rubu' i 'u oblaku' koja omogućava brzu primjenu za digitalizaciju industrijskih obradnih procesa. Sada ga je i IBM proširio kako bi uključio svoje rješenje pod nazivom IBM Cloud Pak s ciljem još fleksibilnije integracije uređaja u svaku razinu upravljanja proizvodnjom. Takvo je rješenje već u primjeni u Rittalovoj pametnoj tvornici u Haigeru.

I konačno, kao četvrto, Rittal će predstaviti svoju novu platformu za informatičko-telekomunikacijsku infrastrukturu pod nazivom  RiMatrix Next Generation. To je modularan sustav za fleksibilan, siguran i brz razvoj podatkovnih centara.


Dubinski uvid i stjecanje znanja pomoću 'streamanja' 

Sva ta dostignuća i rješenja iz razvoja posjetitelji ovogodišnjeg hanoverskog sajma moći će pogledati na ukupno 20 prezentacija sa 'streamingom' u živo i predstavljanjima stručnjaka, što uključuje i izlaganje tvrtke Phoenix Contact s temom 'Automatizacije u proizvodnom okruženju'. 

Predavači iz Rittala, Eplana i German Edge Clouda pružit će odgovore na pitanja koja postavljaju stručnjaci iz industrije kao što su sljedeća: 
• kako arhitektura temeljena na internetu stvari (IoT) može biti učinkovito primijenjena, a tvornice digitalizirane tako da budu suverene nad svojim podacima, dok će se oni koji upravljaju tvornicom moći usmjeriti na svoje osnovno poslovanje?
• kako procesi proizvodnje ormara i sklopova mogu biti još brži kako bi se još snizili troškovi i poboljšala učinkovitost?
• kako izgleda tehnika automatizacije sa suvremenim metodama i alatima koja je usmjerena na budućnost i kako umreženo inženjerstvo djeluje 'u oblaku'?
• koji je utjecaj trenutačnih trendova na energetskom tržištu na proizvodnju ormara i sklopova i koja su specifične potrebe i rješenja za korisnike?
• što mora ponuditi IT infrastruktura kako bi se dobile aplikacije za svaki IT scenarij koje se mogu brzo primijeniti i koje su fleksibilne kada se radi o opsegu?

TAGOVI