Kutina udomila prvu pametnu poduzetničku zonu s IoT infrastrukturom

Autor: N.D. Objavljeno: 23.11.2020. 🕜 13:50 Lokacija: Kutina

Pilot projekt digitalizacije uključivat će mrežu Interneta stvari

Na online konferenciji pri HGK predstavljena je nova Industrijsko-logistička zona Kutina, a sama Zona će biti i prva pametna zona u Hrvatskoj. Prostire se na 74 hektara, u vlasništvu je Grada Kutine te nudi niz pogodnosti budućim investitorima. Osim što je osigurana komunalna, energetska i prometna infrastruktura, zona je na dobrom geoprometnom položaju, u skladu je s prostornom-planskom dokumentacijom te su budući investitori oslobođeni plaćanja komunalnoga doprinosa, a komunalne naknade pet godina. 

Digitalizacija

Pilot projekt digitalizacije poduzetničke infrastrukture u Kutini uključivat će mrežu Interneta stvari (Internet of Things) u lokalnom vlasništvu, jedinstven softver za nadzor i upravljanje poduzetničkom infrastrukturom i gradskom imovinom u gradskom vlasništvu, omogućavanje energetskih ušteda i analiza gradu i poduzetnicima, digitalizaciju informacija ključnih za investitore i povezivanje s građanima. 

Grad Kutina će i opremiti poduzetnike koji posluju u zonama pametnim brojilima (modulima) za mjerenje potrošnje struje, vode i plina. Zona će uključivati i sustav za upravljanje gradskom rasvjetom, kao i digitalizirane podatke i preglede parcela u zoni za potencijalne investitore, uključujući i analizu dostupne radne snage, priopćeno je iz HGK.

TAGOVI