Nova platforma za praćenje potrošnje

Autor: B.O. Objavljeno: 05.11.2019. 🕜 08:36 Lokacija: Zagreb

Combis, FER i ASR Grupa lansiraju ComEnergy

Tvrtka Combis i partneri - ASR Group i Fakultet elektrotehnike i računarstva (FER), završili su razvoj proizvoda ComEnergy koji je sufinancirala Europska unija. Ukupna vrijednost projekta je 14,7 milijuna kuna, a iznos EU potpore 7,3 milijuna kuna. 

Riječ je o platformi za praćenje energetske potrošnje koja se sastoji od napredne analitike za veliku količinu podataka te aplikacije za praćenje potrošnje i ambijentalnih uvjeta. Ovo rješenje omogućuje precizno praćenje potrošnje energenata, a povezuje različite izvore podataka, integrira ih i obrađuje te omogućuje uvid u stvarno stanje potrošnje, osigurava niže troškove, optimizaciju potrošnje, smanjivanje rizika i kvarova. 


Potencijal za proizvodnu industriju

"Jedan od temeljnih ciljeva razvoja ovog proizvoda je smanjenje potrošnje energije, što može imati značajan društveno-gospodarski utjecaj na snižavanje troškova poslovanja kao i štetnih emisija što stvara pozitivan ekološki učinak", istaknuo je Damir Horvat, član Uprave i glavni direktor za prodaju Combisa. 

"Iznimno smo zadovoljni rezultatima suradnje, zbog koje smo ciljeve projekta postigli gotovo godinu dana prije službenog roka", izjavio je Robert Rac, direktor u ASR Group. 

Prof. dr. sc. Roman Malarić s FER-a je istaknuo kako ComEnergy nosi velik potencijal za proizvodnu industriju, a istodobno je i dokaz domaćeg znanja i inovativnosti.

TAGOVI