JANAF uvećao prihode i dobit

Autor: B.O. Objavljeno: 31.10.2019. 🕜 11:36 Lokacija: Zagreb

Investicije u prvih devet mjeseci iznose gotovo 250 milijuna kuna

JANAF je u prvih devet mjeseci ostvario ukupne prihode u iznosu od 557,9 milijuna kuna, što je uvećanje za gotovo četiri posto. Istovremeno je ostvarena i bruto dobit u iznosu od 294,9 milijuna kuna te neto dobit u iznosu od 241,8 milijuna kuna, što je za šest posto više u odnosu na isto razdoblje lani. 

Gotovo 67 posto svojih prihoda iz temeljne djelatnosti ova tvrtka koja upravlja naftovodno-skladišnim sustavom u nas ostvarila je u poslovanju s inozemnim kupcima te time nadalje potvrđuje svoju izvoznu orijentiranost i otvorenost prema inozemnim tržištima. 


Odgovorno poslovanje

Financijski pokazatelji iskazuju iznadprosječne vrijednosti – stopa EBITDA 73,22 posto, koeficijent ekonomičnosti 1,89 te koeficijent zaduženosti 0, objavljeno je na stranicama JANAF-a

Također, u navedenom razdoblju JANAF je započeo novi investicijski ciklus početkom izgradnje dva nova spremnika za sirovu naftu veličine 80.000 m³ na Terminalu Sisak. Investicije u prvih devet mjeseci ove godine iznose gotovo 250 milijuna kuna.

"Trend nastavka rasta dobiti pokazatelj su odgovornog poslovanja, a formula za kontinuirano ostvarivanje dobrih poslovnih rezultata su investicije, izvoz, smanjenje rashoda i ulaganje u zaposlenike", istaknuo je, među ostalim, predsjednik Uprave JANAF-a Dragan Kovačević.

TAGOVI