Oleg Butković kaže da cijene struje i plina neće rasti

Autor: N. D. Objavljeno: 11.03.2024. 🕜 15:00 Lokacija: Zagreb
  • Razvoj žarulja, odnosno svjetiljki (izvornik: Vladimir Gjorgiev / Shutterstock, 2013.)

• žarulje, svjetiljke, rasvjeta
    Izvor: Vladimir Gjorgiev / Shutterstock

Ovo nisu predizborne mjere, kaže potpredsjednik Vlade

Potpredsjednik Vlade Oleg Butković rekao je u ponedjeljak da novi Vladin paket mjera pomoći stanovništvu i poduzetništvu neće dovesti do povećanja cijene struje i plina, a najvjerojatnije će ostati i jednokratne potpore umirovljenicima i drugim korisnicima.

Upitan da prokomentira Butković je rekao da se paket međuresorno priprema te da će se nastaviti sa "svim dobrim stvarima koje su bile i do sada". Tako, kako je rekao, neće biti povećanja cijene električne energije ni plina, kada je riječ o građanima i većem dijelu poduzetništva. Dodao je da će vjerojatno ostati i jednokratne potpore za umirovljenike i sve ostale korisnike tih naknada.

Na primjedbe oporbe da je novi paket mjera HDZ-ovo predizborno kupovanje birača, Butković je odgovorio da je oporba u predizbornoj kampanji već duže vrijeme, spomenuvši i nedavni zagrebački skup.

'Mi smo onda u predizbornoj kampanji već osam godina. Nije ovo prvi paket mjera koji je Vlada donijela', istaknuo je Butković, dodavši da su se iste ili slične mjere donosile i nakon pojave korone, odnosno nakon početka rata u Ukrajini kada su cijene energenata skočile.

'Cijene su bile visoke, izašli smo s konkretnim mjerama kako naši građani ne bi osjetili udar koji se dogodio, tako da ovo nije nikakav predizborni potez nego nastavak svega onoga što smo i do sada radili', rekao je Butković.

TAGOVI