RWE započinje veliki rebranding

Autor: N.D. Objavljeno: 01.07.2016. 🕜 13:19 Lokacija: Zagreb

Innogyjeva misija je osigurati održivu budućnost na promijenjenom energetskom tržištu

Početkom travnja tvrtka RWE International SE kojoj pripada i poslovanje u Hrvatskoj i Sloveniji (RWE Hrvatska, RWE Energija, RWE Plin i RWE Ljubljana), ali i u još nekim zemljama, izdvojena je iz dosadašnje krovne tvrtke RWE AG, u kojoj i dalje ostaju divizije proizvodnje i trgovanja. 29. lipnja predstavljeno je novo ime i brend nove kompanije - innogy. Nova tvrtka, od 1. rujna ove godine i formalno pod novim imenom, suvremena je i inovativna energetska tvrtka koja ostvaruje više od 40 milijardi eura prihoda u tri snažne divizije: maloprodaja, mreža i infrastruktura te obnovljivi izvori. Na temelju kombiniranih financijskih rezultata za 2015. godinu, tvrtka bi imala prihod od oko 46 milijardi eura te EBITDA-u 4,5 milijarde eura. Očekuje se da će tvrtka, po dovršetku restrukturiranja, upošljavati 40.000 zaposlenika, od ukupno 60.000 koji trenutnih rade u RWE grupi.
Kako doznajemo, do 1. rujna tvrtka će nastaviti raditi pod imenom RWE International SE. S inovativnim proizvodima, uslugama i rješenjima, Innogy želi biti pionir i postavljati trendove za učinkovitu i pametnu opskrbu energijom koja vodi računa o okolišu. Misija nove tvrtke je osigurati održivu budućnost, a ime innogy spoj je riječi “innovation”, “technology” i “energy”. Rebranding proces bit će postupan. Početkom rujna u rebranding idu RWE-ove tvrtke u Njemačkoj, Češkoj i Poljskoj, a Slovačka slijedi u listopadu. Ostale zemlje u kojima RWE posluje, među kojima je i Hrvatska, usvojit će innogy brend tijekom narednih godina. "Što se tiče RWE-ovog poslovanja u Hrvatskoj i Sloveniji, zbog specifičnosti tržišta i uvjeta poslovanja odlučili smo da na našim tržištima do daljnjega nećemo ići u rebranding. To znači da ćemo i dalje zadržati imena naših tvrtki i RWE brend. Naravno, komunicirat ćemo pripadnost innogy grupi, kao što smo dosad komunicirali pripadnost RWE grupi, no realno, u našem poslovanju neće biti promjena vezanih za uvođenje novog krovnog brenda niti će ih naši korisnici ni na koji način osjetiti", kažu nam u RWE Hrvatskoj.
RWE International SE (innogy) jedna je od vodećih europskih energetskih tvrtki. U tri područja poslovanja - u obnovljivim izvorima, mrežama i infrastrukturi te maloprodaji, tvrtka odgovara na potrebe modernog, bez-ugljičnog, decentraliziranog i digitaliziranog energetskog svijeta. Fokus aktivnosti RWE International SE (innogy) je na pružanju postojećim i potencijalnim korisnicima inovativnih i održivih proizvoda i usluga koje im omogućuju da energiju koriste učinkovitije te da poboljšaju kvalitetu života. Ključna tržišta su Njemačka, Ujedinjeno Kraljevstvo, Nizozemska, Belgija i ostale zemlje u Srednjeistočnoj i Jugoistočnoj Europi. U proizvodnji energije iz obnovljivih izvora tvrtka je također aktivna i u ostalim regijama, poput Španjolske i Italije. 

TAGOVI