Siemens ustupio FER-u vrijednu opremu

Autor: N.D. Objavljeno: 13.06.2013. 🕜 10:58 Lokacija: Zagreb

Siemens uredio laboratorij za automatizacijske sustave na FER-u donacijom moderne opreme

Siemensova divizija Industrijske automatizacije i pogonske tehnike osigurala je visokosofisticiranu automatizacijsku opremu koju će studenti FER-a koristiti za završne i diplomske radove. Na taj način studenti će još tijekom studiranja steći znanja koja mogu koristiti odmah na početku karijere i tako značajno doprinijeti konkuretnosti naših tvrtki i razvoju gospodarstva. Novouređeni laboratorij za automatizacijske sustave značajno će unaprijediti kvalitetu obrazovanja studenata kojima će biti na raspolaganju za izradu završnih i diplomskih radova kako bi već tijekom studija dobili mogućnost praktičnog uvida u najnovije tehnologije. Također, laboratorij će služiti i kao stručna potpora gospodarstvu za tehnička rješenja te mjesto za testiranje predloženih aplikacija na raspoloživim platformama. Tržišna vrijednost instalirane opreme koju je ustupio Siemens iznosi oko 100 tisuća eura. 
„U ovim teškim vremenima izuzetno je važno nastaviti s ulaganjem u obrazovanje i podizanje stručnosti hrvatskih inženjera. Približavanjem najnovijih tehnologija pripomažemo hrvatskom gospodarstvu da inovativnim rješenjima postiže veću konkurentnost na sve zahtjevnijem globalnom tržištu. U zadnje vrijeme sve češće možemo čuti izjave o 4. industrijskoj revoluciji. Ovim laboratorijem koji se sastoji od najmodernije opreme za automatizaciju u industriji želimo studentima i stručnjacima iz gospodarstva pokazati da je to stvarnost i da oni mogu sudjelovati u novoj reindustrijalizaciji. Dugogodišnja zajednička suradnja već je pomogla u obrazovanju nekoliko generacija iznimno kvalitetnih stručnjaka. I dalje ćemo nastojati surađivati s akademskom zajednicom jer ona stvara nove kadrove za gospodarstvo s kojima možemo nastaviti rad na novim projektima u Hrvatskoj i svijetu“ dodao je Mladen Fogec, predsjednik Uprave Siemensa Hrvatska. 
Siemens uspješno surađuje s FER-om još od 1995. godine. Prije nepune dvije godine potpisali su i Sporazum o suradnji na znanstveno-istraživačkim, razvojnim i obrazovnim projektima te Ugovor o suradnji na školovanju iz područja automatizacije i pogonske tehnike. Suradnja se odnosi na sva područja zajedničkog interesa poput istraživačko-razvojnih projekata i ekspertiza, projekata razvoja sustava i rješenja u području industrije, energetike i zdravstvene skrbi te poslovne inteligencije.

TAGOVI