Stručnjaci u području energetike sa zagrebačkom adresom

Autor: B.L. Objavljeno: 01.12.2020. 🕜 17:51 Lokacija: Zagreb

Od Plive do sisačke bolnice, Enison već godinama osigurava nesmetan rad postrojenjima od velikog značaja za poslovanje i ljude.

Godine 1999., kada pojam 'start up' nije bio 'buzzword', Enison je započeo svoj poslovni put kao mala tvrtka sklona brzom razvoju i s velikim apetitima. Započeli su s instalaterskim radovima grijanja i hlađenja, a danas projektiraju i izvode najsloženije poslove termotehničkih radova u industrijskim postrojenjima. Konstantnim unaprjeđivanjem učinkovitosti i produktivnosti u poslovanju postupno su pojačavali svoju konkurentnost na tržištu. Enison danas broji 25 zaposlenika koji čine stručne timove za izvođenje široke palete radova.


Rekonstrukcija čistih prostora u pogonu višenamjenske sinteze, Pliva, Savski Marof

Od velikog broja značajnih projekata za renomirane domaće i strane tvrtke i brendove posebno se ponose projektima koji imaju višu svrhu od samo poslovne. Upravo je jedan takav projekt u samoj završnici, a to je izgradnja središnjeg paviljona Opće bolnice Sisak. Bio je to jedan od najopsežnijih projekata koji će i liječnicima i pacijentima pružiti puno ugodnije iskustvo boravka u bolnici.
Brzo i učinkovito ključ je modernog izvođenja radova, a upravo tako može se opisati izrada čistih prostorija za proizvođača lijekova Plivu, gdje je Enisonov tim u samo tri tjedna pretvorio dio proizvodnog pogona u čiste prostorije. 


Kogeneracija na bioplin "Bioplinsko postrojenje Pisarovina 1200 kW"

Ono što Enison čini zanimljivim akterom na tržištu jest progresivna vizija poslovanja. Svoje usluge usmjeravaju prema ekološkim tehnologijama, obnovljivim izvorima energije i alternativnim gorivima. To su započeli provoditi i u praksi na projektima izvođenja kogeneracijskih postrojenja u Pisarovini, Belišću, Babinoj Gredi i Turopolju.

Unutar tvrtke marljivo rade na implementaciji modernih tehnologija i obnavljanju zastarjelih dijelova sustava mudro iskorištavajući prilike koje im se pružaju poput povlačenja sredstava iz europskih fondova. Jedno je od tih područja je i modernizacija prodaje i marketinga. Nakon uvođenja novog ERP rješenja, napravili su i vizualni rebranding i novu internetsku stranicu u suradnji s tvrtkom Human s kojom će strateški graditi cijelu digitalnu prisutnost. Tako se žele diferencirati od konkurencije koja još nije počela iskorištavati potencijal digitalne komunikacije, a vjeruju da će to rezultirati i većim prodajnim prilikama i boljim poslovnim rezultatima.

"Nadamo se da će ovakvih primjera suvremenih i jasnih vizija biti što više, pa i među našom konkurencijom, jer samo tako možemo nišu, tržište i cijelu ekonomiju usmjeriti naprijed - prema stvaranju," zaključuju iz Enisona.


TAGOVI