Izabrano novo čelništo Hrvatskog komiteta WPC-a

Autor: B.L. Objavljeno: 30.11.2020. 🕜 12:06 Lokacija: Zagreb

Novi predsjednik je mr. sc. Marijan Krpan, ujedno i čelnik AZU-a

Izbornoj skupštini Hrvatskog nacionalnog komiteta Svjetskog vijeća za naftu koja je održana 26.11.2020. godine izabrano je novo čelništvo. Tako je za novog predsjednika hrvatskog ogranka te svjetske stručne udruge naftaša izabran mr. sc. Marijan Krpan, predsjednik uprave Agencije za ugljkovodike, za tajnicu je izabrana Milena Herold, također iz AZU-a, dok je novi - stari predsjednik Nadzornog odbora prof. dr. sc. Vladislav Brkić, dipl. ing. s Rudarsko-geološko-naftnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Uz to, izabrani su članovi Predsjedništva i ostali članovi Nadzornog odbora.

Nakon imenovanja, novi predsjednik je okupljene u Vijećnici RGN-a upoznao s trenutačnom situcijom u naftnom i plinskom poslovanju koje je pod utjecam pandemije i s predviđanjima za budućnost u pogledu proizvodnje i potrošnje energije s naglaskom na geotermalni potencijal u Hrvatskoj.  

Svjetsko vijeće za naftu (WPC) je međunarodna stručna udruga sa sjedištem u Londonu u Velikoj Britaniji, a okuplja 64 članice iz cijelog svijeta koje čine više od 90% globalne proizvodnje i potrošnje nafte i plina. Članice zastupaju nacionalni komiteti čiji predstavnici čine skupštinu WPC-a. Svake tri godine organizira se Svjetski naftni kongres na kojem se raspravlja o svim aspektima naftnog i plinskog gospodarstva i o utjecaju tih važnih energenata na gospodarstvo, ekologiju i društvo u cjelini. Hrvatski nacionalni komitet osnovan je 1992. godine s ciljem razvoja, unaprjeđenja i razmjene znanja među hrvatskim stručnjacima kako bi se promicale najbolje prakse u proizvodnji, upravljanju i potrošnji energije, izvijestio je RGN.

TAGOVI