Daj pet za okoliš - novi Daikin VRV 5!

Autor: B.L. Objavljeno: 02.03.2020. 🕜 13:26 Lokacija:

Više od 500 poslovnih partnera iz cijele Europe okupilo se 5. - 7. veljače u Kopenhagenu na Daikin VRV Summitu. Vodeća tvrtka na tržištu dizalica topline i klimatizacijskih sustava istaknula je pri tome velike napretke koji su postignuti na smanjenju utjecaja klimatizacijskih sustava na okoliš u svrhu postizanja neto nulte emisije CO2 do 2050. godine.

Zajedno stvorimo održivu budućnost

Pod sloganom 'Zajedno stvorimo održivu budućnost' Daikin VRV Summit koji je održan 5. - 7. veljače ove godine u Kopenhagenu predstavio je širok izbor proizvoda i usluga koji doprinose smanjenju emisije ugljičnog dioksida i izbjegavanju iscrpljivanja prirodnih resursa. Ključni vrhunac događaja bio je predstavljanje najnovije Daikinove inovacije - novog sustava mini VRV 5 čiji je potencijal globalnog zagrijavanja (GWP) za 1/3 manji u odnosu na prethodne serije.


Zeleni event

Zadržavajući fokus na temi održivosti Daikin je polaznicima osigurao 'zeleno iskustvo'. Podrazumijevao se digitalan rad bez papira i uporaba lokalnog javnog prijevoza te hrane dobivene iz lokalnih proizvoda. Daikin je donacijama nadoknadio sve emisije CO2 uzrokovane dolascima i odlascima sudionika, čime je ostvaren event bez ugljika. Donacije za nadoknadu namijenjene su projektu u Rajastanu u Indiji, kako bi se podržalo poljoprivrednike koji svoj žetveni otpad šalju u postrojenje na biomasu za proizvodnju električne energije. Na taj način se smanjuju emisije CO2 i istovremeno stvara više radnih mjesta u regiji. 

Kao mjesto održavanja ovogodišnjeg Summita izabran je Kopenhagen koji je 2014. godine zbog svoje predanosti održivosti nazvan 'Zelenom prijestolnicom Europe'. Raznolik program kulturnih događanja zaokružio je upravo VRV Summit za 2020. godinu. Domaćin ovogodišnjem Summitu bio je Kopenhagen, 'Zelena prijestolnica Europe' za 2014. godinu

Sada je vrijeme za djelovanje

Europski 'Zeleni dogovor' postavlja ambiciozne mjere koje bi europskim građanima i tvrtkama trebale omogućiti iskoristiti zelenu tranziciju. Smanjenje emisija CO2, prelazak na kružno gospodarstvo i čistiji zrak neki su od glavnih naznaka 'Zelenog dogovora'.
Daikin mu pruža punu potporu i već dugo radi u tom smjeru, a VRV Summit logičan je sljedeći korak. 

"S jedne strane, smanjili smo vlastiti trag CO2, a s druge - na tržišta stavljamo rješenja koja smanjuju utjecaj CO2 od naših kupaca. Ključni vizual koji predstavlja VRV Summit sastoji se od tri lista koja zajedno ističu tri najvažnija područja djelovanja: inovacije, kružno gospodarstvo i pametnu kontrolu," objašnjava Bernard Dehertogh, šef komercijalnih DX proizvoda u tvrtki Daikin Europe.  

Inovacije proizvoda kao što su novi VRV 5 sa za više od 70% manjim GWP-om, usvajanje kružnog gospodarstva ponovnom uporabom radne tvari i uporaba inteligentnih kontrola poput usluge Daikin Cloud bili su među nedavnim inovacijama koje je Daikin predstavio na Summitu.Proširena stvarnost bila je još jedna od zanimljivosti na Summitu

Novi Mini VRV 5 

Daikinova misija je oduvijek bila smanjenje utjecaja uporabe energije i radnih tvari na okoliš i to razvojem proizvoda s velikom sezonskom energetskom učinkovitošću (SEER) i korištenjem radnih tvari s malim GWP-om. 

Zahvaljujući činjenici da je GWP = 675, što zahtijeva manje punjenje radne tvari, vrijednost GWP-a sustava VRV 5 manja je od 1/3 vrijednosti češćih alternativa za R 410A, istovremeno nudeći veću učinkovitost. 

Svi poznati standardi VRV-a kao što su VRT (varijabilna temperatura radne tvari) dostupni su u tom VRV sustavu male visine. Zahvaljujući kompaktnim dimenzijama (870 × 1100 × 460 mm) jednostruki ventilator mini VRV 5 jednostavan je za transport i svestran je u primjeni. Novodizajnirani ventilator osigurava veliku brzinu protoka zraka, uz smanjenu emisiju buke do 39 dB (A) (!) te ima automatski prilagođeni ESP do 45 Pa, omogućavajući rad na kanalima. Može se kombinirati s kružnim i potpuno ravnim kazetnim jedinicama s Daikinovim potpisom i s nizom skrivenih kanalnih i zidnih jedinica. Dodatno se mogu ugraditi zračne zavjese i klima-komore. Novi VRV 5 već je u potpunosti u skladu s europskim zahtjevima za eko-dizajnom prema Lot 21, Tier 2, nudeći u stvarnom životu veliku sezonsku učinkovitost.Predstavljeni novi sustav VRV 5

L∞P by Daikin 

Daikin je pionir u industriji jer ponovno upotrebljava radne tvari u novim VRV sustavima. Korištenje oporabljene radne tvari iste kvalitete kao i izvorna radna tvar rezultira uštedama od više od 150 000 kg izvorne radne tvari godišnje. To pionirsko dostignuće u pogledu uporabe radne tvari široko je prepoznato, s višestrukim nagradama za seriju VRV IV + s povratom topline, uključujući HVR komercijalni proizvod godine i Nagradu u izboru arhitekata za najbolji obnovljivi proizvod.

Na VRV Summitu Daikin je lansirao L∞P by Daikin koji pruža temelj za sve mjere kružnog gospodarstva koje je Daikin poduzeo i nastavlja provoditi. Opseg aktivnosti uključuje ponovnu uporabu svih cjevovoda, ožičenja i unutarnjih jedinica pri zamjeni vanjskih sustava sa svojim zamjenskim VRV-om i pokretanje Daikinovih uređaja za recikliranje radne tvari koji omogućava instalaterima da je ponovno recikliraju kako bi se ponovno koristila za punjenje na terenu.


Više od proizvođača

Daikin VRV Summit pokazao je da Daikin nije samo lider na tržištu u opskrbi modernim, učinkovitim sustavima grijanja, hlađenja, ventilacije i klimatizacije, već je i pouzdan kao servisni i projektni partner. Opširan pregled alata za terensku uslugu, softvera za podršku projektiranju i pojednostavljene logistike isporuke na namjenskom portalu za kupce pokazuju potporu od 360 ° koju Daikin nudi svojim poslovnim partnerima. 

Za više informacija o politici radne tvari tvrtke Daikin posjetite www.daikin.eu/building-a-circular-economy, a više detalja o novom sustavu Mini VRV 5 pronađite na www.daikin.eu/VRV5

TAGOVI