Savršeno rješenje za proizvodnju tople i hladne vode

Autor: B.L. Objavljeno: 06.12.2019. 🕜 10:42 Lokacija:

Poznati japanski proizvođač klimatizacijske opreme nedavno je predstavio izmjenjivač topline R32 PACi. Riječ je o rješenju koje omogućava kombinaciju vodenih sustava sa sustavom PACi. Uz to, tu su i višestruke mogućnosti priključivanja čime se smanjuje potreban prostor za postavljanje, a instalacija i održavanje su vrlo jednostavni.

Panasonicova posvećenost razvoju nenadmašnih, energetski učinkovitih rješenja za grijanje i hlađenje kao rezultat je dobila izmjenjivač topline R32 PACi koji omogućava proizvodnju tople i hladne vode. Riječ je o pionirskom, prvom takvom proizvodu na tržištu koji omogućava primjenu izmjenjivača topline s vodom u sustavima klimatizacije srednje veličine. 

Upravo zbog specifične primjene novog izmjenjivača topline R32 PACi u projektima sustava klimatizacije srednje veličine, hlađenje uz primjenu hidrofluorougljika (HFC) može biti smanjeno u usporedbi sa sustavima klimatizacije s promjenjivim volumenom radne tvari (VRF).

Novo rješenje stoga je učinkovita alternativa postojećim sustavima s kotlovima koji se smatraju štetnima za okoliš. Upravo zbog toga se novi izmjenjivač topline R32 PACi odlično uklapa u Panasonicovu 'Ekološku viziju 2050.' jer smanjuje količinu štetnih stakleničkih plinova i povećava primjenu čiste energije. 

Novi izmjenjivač topline je idealan za primjenu u manjim prostorima poslovne namjene kao što su trgovine i uredski prostori jer je riječ o fleksibilnoj jedinici koja ne zauzima koristan prostor jer joj je dubina svega 205 mm. Uz to, jedinica ima dvije mogućnosti za postavljanje: na podu i na zidu, ovisno o potrebama korisnika. Izvedba za postavljanje na zid je odlično rješenje u slučajevima kada je raspoloživ prostor vrlo mali pa se ne zauzima vrijedna površina poda.

S masom od svega 27 kg kompaktna jedinica je vrlo lagana, što omogućava brzu i jednostavnu ugradnju pa radove može izvesti i jedna osoba, čime se skraćuje vrijeme za izvođenje radova i snižavaju troškovi. Kod postavljanja na zid potrebna su samo dva vijka, čime je osigurano brzo pričvršćivanje i olakšano izvođenje cijelog projekta. Praktičan dizajn olakšava održavanje nakon ugradnje jer je omogućen izravan pristup električnim dijelovima i nakon što je sve jednom sastavljeno. 

Izmjenjivač topline R32 PACi omogućava najveću duljinu cjevovoda 90 m (u slučaju primjene PAW-200W5APAC), što ga čini odličnim rješenjem za projekte grijanja u kojima se zahtijeva veća duljina cjevovoda. Za razliku od toga, primjerice, Panasonicova dizalica topline zrak - voda Aquarea ima ograničenje duljine cjevovoda od 50 m. No, to nije sve jer se R32 PACi može koristiti i u kombinaciji s rashladnim sustavima koji kao radnu tvar koriste ugljični dioksid, koji se danas često ugrađuju u malim trgovinama i supermarketima kako bi omogućili hlađenje robe, čime se dobiva svestran, učinkovit i prilagodiv sustav. 

TAGOVI