Kada su grijanje i topla voda važni - tu je Oventrop

Autor: B.L. Objavljeno: 22.12.2022. 🕜 14:25 Lokacija: Zagreb
  • Stambene zgrade u kojima je ugrađena Oventropova oprema (izvornik: Oventrop, 2022.)
    Izvor: Oventrop

Individualne toplinske podstanice Regudis W-HTE pravo su rješenje za grijanje i pripremu PTV-a

Pomoću individualnih toplinskih podstanica Regudis W-HTE sustavom grijanja i pripreme potrošne tople vode u stanovima koji su spojeni na toplinarske i slične sustave može se upravljati na najsuvremeniji mogući način. Decentralizirano grijanje i priprema PTV-a pomoću individualnih toplinskih podstanica smatraju se malim sustavima pa, prema propisima mnogih zemalja, ne podliježu obvezi ispitivanja na prisutnost legionela. Istodobno se decentralizirana priprema PTV-a smatra osobito higijenskom, što znači da je sigurnost zajamčena.
Individualne toplinske podstanice Regudis W-HTE predstavljaju pionirsko rješenje jer dovoljno je poznavati samo jedan proizvod koji se onda proširuje modulima. To omogućava prilagodbu stanice novim zahtjevima ili dodavanje novih funkcija kao što su, npr. modul za brzo zagrijavanje vode ili modul Duo za odvajanje kruga grijanja. Uz to, omogućena je jednostavna instalacija: podstanice Regudis W-HTE imaju jasnu strukturu pa mogu ugraditi vrlo brzo.
Podstanice Regudis W-HTE vodeće su na tržištu i po mnogim hidrauličkim ključnim značajkama: trenutačno su mjerilo s obzirom na padove tlaka, protoke i zahtjeve za niskim temperaturama u sustavu. Naime, drugi proizvodi na tržištu ne postižu te vrijednosti. Uz koncept pametne izolacije, Oventropove individualne toplinske podstanice jamče energetski učinkovit rad sustava grijanja i pripreme PTV-a i visoku razinu udobnosti za korisnike.

Nekoliko prednosti za instalatere
U najvažnije prednosti podstanica Regudis W-HTE za instalatere ubraja se sljedeće:
• jednostavna instalacija: dovoljna su samo tri priključka
• zajamčena higijena zahvaljujući decentraliziranoj pripremi PTV-a prema načelu stalnog protoka
• sustavno rješenje, što znači mogućnost proširivanja, npr. modulom za brzo zagrijavanje vode
• kompaktna izvedba: debljina izolacije 110 mm
• inovativni izmjenjivač topline sa zaštitnim slojem Sealix® koji pruža veću sigurnost kada god postoje kritični uvjeti s obzirom na vodu.

Nekoliko prednosti za projektante
Podstanice Regudis W-HTE pružaju i prednosti za projektante, a najvažnije su sljedeće:
• sigurno dimenzioniranje velikih instalacija grijanja i pripreme PTV-a: dokazana pogonska sigurnost i velika pouzdanost pri projektiranju
• zajamčena higijena zahvaljujući decentraliziranoj pripremi PTV-a prema načelu stalnog protoka
• učinkovit rad, čak i pri niskim temperaturama u sustavu
• koncept pametne izolacije: odvojeni hladni i topli elementi
• veliki protoci čak i pri niskim temperaturama medija
• optimiran rad čak i uz padove tlaka.

Način rada za grijanje

U načinu rada za grijanje ogrjevni medij (topla voda) ulazi u polazni vod krug grijanja stana kroz primarni polazni vod. Kontrolni ventil otvara prolazak medija iz povratnog voda kruga grijanja stana u primarni povratni vod.

 

Način rada za pripremu PTV-a

U načinu rada za pripremu PTV-a, u slučaju potreba za PTV-om kontrolni ventil se prebacuje na prioritetnu funkciju zagrijavanja hladne, svježe vode. Ogrjevni medij (topla voda) iz primarnog polaznog voda struji preko izmjenjivača topline u primarni povratni vod, pri čemu se hladna svježa voda zagrijava prema načelu stalnog protoka i raspoloživa je za primjenu kao PTV.

 

Učinkovita izmjena topline

Ploče izmjenjivača topline postavljene su asimetrično, što smanjuje padove tlaka i omogućava niže temperature medija. Zahvaljujući rasporedu cijevi koji je hidraulički optimiran i visokoučinkovitom pločastom izmjenjivaču topline omogućeni su vrlo veliki protoci. Uz to, protoci i temperature medija mogu se individualno namještati, prema parametrima sustava. Na taj se način omogućava pozitivna ukupna energetska bilanca, osobito u slučaju primjene sustava s niskotemperaturnim izvorima topline kao što su dizalice topline.

 

TAGOVI