Zajedno u digitalnu budućnost!

Autor: B.L. Objavljeno: 12.01.2023. 🕜 15:07 Lokacija: Beograd (Srbija)
  • Fotografija s otvorenja podružnice Rittala u Srbiji (izvornik: Rittal, 2022.)

• Rittal, Srbija
    Izvor: Rittal
  • Fotografija s otvorenja podružnice Rittala u Srbiji (izvornik: Rittal, 2022.)

• Rittal, Srbija
    Izvor: Rittal

Početkom listopada Rittal i Eplan su uz prigodnu svečanost otvorili podružnicu i u Srbiji

Tvrtka Rittal službeno je 6. listopada prošle godine otvorila svoju novu podružnicu u Srbiji, nakon što ju je više od 30 godina na tržištu Srbije predstavljala tvrtka Vesimpex. Novu podružnicu u Beogradu svečano su otvorili Dejan Dokmanović, izvršni direktor Rittal Hrvatske i Rittal Srbije i dr. Rene Umlauft, član Uprave Rittal International. Otvaranju i svečanoj večeri prisustvovali su brojni ugledni predstavnici gospodarstva, a ponajviše iz industrije i informatike i telekomunikacija, ali i predstavnici Eplana, novinari i predstavnici Rittala iz Hrvatske i Njemačke.
 

Prisutnost po cijelom svijetu

Rittal Srbija je podružnica njemačke tvrtke Rittal GmbH & Co.KG, članice Friedhelm Loh Grupe. Tvrtka je vodeći svjetski proizvođač sustavnih rješenja za industriju i IT infrastrukturu, što obuhvaća razvodne ormare, sustave napajanja, sustave klimatizacije i sustave za automatizaciju procesa izrade upravljačkih i energetskih ormara.

Zahvaljujući iskustvu od 60 godina, Rittalova tehnologija je jedinstvena veza između industrije i IT i ključna je za proces digitalizacije, što tvrtku svrstava u pionira četvrte industrijske revolucije. Rittal posluje širom svijeta i u svojih 65 podružnica i ima 11 000 zaposlenih. Rittalova rješenja su prisutna u više od 90% svih industrijskih tvrtki širom svijeta. Širok raspon proizvoda uključuje infrastrukturna rješenja za modularne i energetski učinkovite podatkovne centre s inovativnim konceptima za fizičku sigurnost podatka i sustava.

"Novi ured u Beogradu bit će usmjeren na rast i razvoj prije svega srpskog tržišta, uz stvaranje nacionalnog centra kompetencija, kako u segmentu industrije, tako i u segmentu IT infrastrukture," ističe izvršni direktor tvrtke, Dejan Dokmanović i nastavlja: "Zajedno sa sestrinskom tvrtkom Eplan želimo aktivno sudjelovati u povećanju konkurentnosti srpskog tehnološko-industrijskog sektora. To se odnosi na procese modernizacije i digitalizacije proizvodnje, projektiranja i izvođenja, kako za velike krajnje korisnike, tako i za privatne tvrtke."
 

Detalj s otvorenja beogradske podružnice RittalaSinergija lanca vrijednosti projektiranja i izvođenja

Rittal i Eplan zajednički ostvaruju jedinstvenu sinergiju lanca vrijednosti projektiranja i izvođenja, što se osniva na digitalnom blizancu izlaznog proizvoda (npr. sklopljenog i ispitanog elektro-ormara). Takav pristup značajno povećava učinkovitost, konkurentnost i upravljanje dokumentacijom u cijelom industrijskom ekosustavu (investitori, krajnji korisnici, izvođači, integratori sustava i proizvođači).

U segmentu IT infrastrukture, Rittal planira aktivno sudjelovati u digitalizaciji srpskog gospodarstva, prije svega sa svojim energetski učinkovitim i inovativnim rješenjima za infrastrukturu svih vrsta podatkovnih centara, i kada se radi o novim investicijima, i kada se radi o rekonstrukciji postojećih objekata, uz primjenu najboljih svjetskih iskustava i odgovarajućih standarda.

TAGOVI