Prvi puta u primjeni treća generacija solarnih panela

Autor: N.D. Objavljeno: 05.11.2019. 🕜 09:02 Lokacija: Salvador (Brazil)

Fotonaponski filmovi budućnost su korištenja sunčeve energije

Prvi puta do sada napravljena je ugradnja treće generacije FN panela, takozvanog organskog fotonapona i to u trgovačkom centru u Salvadoru u Brazilu. Projekt je rezultat partnerstva između Aliansce Sonae, najveće brazilske kompanije za upravljanje trgovačkim centrima, i Sunew-a, brazilske tvrtke koja je svjetski lider u proizvodnji organskih fotonaponskih filmova, a koja se pričvrstila SUNEW FLEX fotonaponske filmove na čitavu krovnu površinu trećeg kata trgovačkog centra. 

Netoksični materijali

Osim što proizvode solarnu energiju povezanu sa električnom mrežom trgovačkog centra, fotonaponski filmovi upravljaju i svjetlinom i povećavaju toplinsku udobnost. Inovativnu tehnologiju karakterizira tanak, lagan, fleksibilan i izdržljiv film, izrađen od netoksičnih i reciklirajućih materijala, koji sunčevu svjetlost pretvaraju u energiju. Sunew-ov organski FN razlikuje se od prethodnih tehnologija zbog svoje svestranosti. Omogućuje proizvodnju energije na bilo kojoj površini, od svjetlosnih prozora, zidnih fasada, do vozila i infrastrukture za prijevoz (npr. autobusne nadstrešnice). 

Prilagodljivost

Materijal je prilagodljiv veličini, obliku i boji pa omogućava čistu proizvodnju energije bez narušavanja dizajna zgrada. Ugradnja na krovnim prozorima najvećeg trgovačkog centra u Salvadoru može blokirati oko 99% ultraljubičastog i 75% infracrvenog zračenja. Kao rezultat toga, materijal pruža veću toplinsku udobnost u okolišu, znatne uštede u klimatizacijskom sustavu i kontrolu svjetline, održavajući idealnu razinu transparentnosti, objavio je Offgrid energy independence.

TAGOVI