Vukovarski gimnazijalci trijumfirali s projektom Pametni grad

Autor: N.D. Objavljeno: 18.03.2019. 🕜 12:11 Lokacija: Milano (Italija)

Arduino Day Commmunity Challenge bio je sretan za naše učenike

Pobjedom na Arduino Day Community Challenge-u 2019. održanom u Milanu, vukovarski gimnazijalci impresionirali cijeli svijet svojim Arduino projektom Pametni grad - Vukovar. Arduino Day globalni je događaj kojim se u cijelom svijetu obilježava dan grada Arduina, organiziraju ga entuzijasti i udruge koje se bave ovom tehnologijom diljem svijeta. Prilika je to za globalno povezivanje entuzijasta, ljubitelja open source platforme i kreatora Arduino projekata, koji svojim rješenjima, izvedbama i kreativnošću potiču i pomiču granice inovatorstva u obrazovanju i cjelokupnom društvu. 

Da Hrvatska u tom području ne zaostaje, pokazali su i učenici 3.c razreda prirodoslovno-matematičkog usmjerenja Gimnazije Vukovar: Matija Hardi, Ivan Kolar, Marko Macura i Matko Gašparić, vođeni svojim profesorima mentorima Davorom Šijanovićem i Sanjom Pavlović Šijanović, odnjevši pobjedu na ovom događanju. Izradili su maketu pametnoga grada pod nazivom: „Vukovar – Our view of smart living" u kojoj prezentiramo stvarni izgled Vukovara s novom šetnicom uz rijeku Dunav. 

Glavni dio makete je Županijska ulica u Vukovaru koja vodi prema Osijeku a sama maketa sadrži pametnu rasvjetu, pametni parking, pametne semafore i solarni tragač. Izrada makete pametnoga grada Vukovara vođena je idejom: „OUR SOLUTION TO LESS POLLUTION", a sve je započelo još 2016. predanim radom nastavnika s učenicima. Više o projektu OVDJE i OVDJE..

TAGOVI