Za kraj godine - već deseti po redu SCS

Autor: B.L. Objavljeno: 09.12.2020. 🕜 11:02 Lokacija: Zagreb

Ovogodišnji SUPEUS Case Study ponovno će okupiti brojne studente

Studentska udruga za promicanje energetske učinkovitosti i savjetovanje (SUPEUS) organizira već 10. po redu natjecanje studenata SUPEUS Case Study. Natjecanje će se održati 18. - 23.12.2020. godine i obuhvatit će tri tematske radionice: strojarstvo, elektrotehnika te arhitektura i građevinarstvo.

Radionice započinju 18.12.2020. godine i to 'online' predavanjima stručnjaka iz područja energetske učinkovitosti, obnovljivih izvora i održive gradnje. Nakon toga slijede pet dana, kada će studenti podijeljeni u timove s 2 - 3 člana, rješavati zadatak vezan za temu predstavljenu predavanjem. Rješenja se moraju predati najkasnije 23.12.2020. godine. 
Na svakoj radionici najbolji timovi osvojit će vrijedne nagrade, dok će tim s najviše osvojenih bodova na sve tri radionice osvojiti posebnu nagradu za interdisciplinarnost.

Radionice će biti sljedeće:
• u području strojarstva: 'Primjenom solarne energije do manjih troškova', pri čemu će naglasak biti na ostvarivanju ušteda primjenom Sunčeve energije za pripremu potrošne tople vode, pri čemu će trebati provesti odabir opreme i tehnoekonomsku analizu za obiteljsku kuću na području Zagreba
• u području arhitekture i građevinarstva: 'Mikroanalizom do makrorezultata', pri čemu će naglasak biti na analizi utjecaja i iskorištavanju raznih prirodnih čimbenika (osunčanost, strujanje zraka, nadmorska visina) lokacije, s ciljem postizanja održivosti, energetske učinkovitosti, a analiza će uključivati i oblikovanje volumena građevine te materijale i konstrukcije koji su prikladni za određena područja u Hrvatskoj (s naglaskom na otpornost na potres i požar)
• u području elektrotehnike: 'Geotermalne elektrane - iz zemlje do čiste energije', pri čemu će naglasak biti na upoznavanju studenata s prednostima, ali i izazovima načina proizvodnje električne energije u geotermalnim elektranama i bit će zadan praktičan primjer iz kojeg će naučiti osnove rada takvog postrojenja i preduvjete koji su potrebni za njegovu izgradnju.
Proglašenje pobjednika bit će 28.12.2020. godine, kada će se studentima predstaviti tvrtke - suradnici na projektu.

Više informacija o projektu i obrasci za prijavu mogu se pronaći na stranici: scs.supeus.hr.


TAGOVI