Električni bicikli u Bjelovaru

Autor: B.O. Objavljeno: 27.05.2020. 🕜 10:03 Lokacija: Bjelovar

Grad je kupio i električni automobil

Bjelovarčani od ovoga tjedna mogu unajmiti devet gradskih električnih bicikala koji se nalaze na tri stanice - Poljani dr. Franje Tuđmana pokraj Dvorane europskih prvaka, na Šetalištu dr. Ivše Lebovića pokraj Dječjeg odjela knjižnice te u Masarykovoj ulici pokraj Autobusnog kolodvora. 

Kako bi se koristili električni bicikli, potrebna je prethodna registracija u sustav za evidenciju i plaćanje najma. 


Opremanje stanica 

Grad Bjelovar kupio je ukupno 10 e-bicikala čija je vrijednost 246.250 kuna, a jedan od njih predviđen je za službene potrebe Gradske uprave. 

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (FZOEU) je sufinancirao projekt s 50 tisuća kuna. Uz to, projekt postavljanja i opremanja stanica za iznajmljivanje e-bicikala u Bjelovaru sufinanciralo je Ministarstvo turizma s 122.112,37 kuna. Ukupna vrijednost toga projekta je 342.162,07 kuna, objavljeno je na stranicama Grada Bjelovara

Stanice za e-bicikle postavljene su još u studenom 2019. godine. U pogon su trebale biti puštene u ožujku ove godine, ali radi krize uzrokovane koronavirusom, sve je odgođeno. 

Gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak, koji je isprobao električne bicikle, novinarima je pojasnio kako je Grad kupio i električni automobil koji bi uskoro trebao biti i isporučen, a sufinanciran je novcem iz FZOEU-a.

TAGOVI