Nova suradnja na području baterija

Autor: B.O. Objavljeno: 27.09.2022. 🕜 10:11 Lokacija: Hamburg (Njemačka)

Zajedničko ulaganje Volkswagena i Umicorea

Njemački proizvođač automobila Volkswagen (VW) i belgijska tvrtka Umicore ulaze u zajedničku proizvodnju materijala potrebnih za baterije, objavile su te dvije tvrtke u ponedjeljak. VW-ov odjel za razvoj baterija PowerCo iz Salzgittera u Njemačkoj i Umicore sa sjedištem u Bruxellesu namjeravaju uložiti tri milijarde eura kako bi proizvodile odgovarajuće sirovine za 2,2 milijuna električnih vozila do kraja desetljeća. 

Zajednička tvrtka, čije će sjedište biti u Bruxellesu, ima za cilj zadovoljiti većinu potražnje VW-ovih planiranih europskih tvornica baterijskih ćelija, izvijestila je njemačka novinska agencija dpa. Naime, VW sa svojim partnerima namjerava do konca desetljeća u šest europskih tvornica proizvoditi baterije za električna vozila. 

"Najveći trošak u električnim vozilima trenutačno je baterija", rekao je Jörg Teichmann, voditelj nabave u tvrtki PowerCo. 

Izvršni direktor Umicorea Mathias Miedreich opisao je zajedničko ulaganje kao strateški jedinstveno jer nastaje prvi obuhvatni opskrbni lanac u toj djelatnosti u Europi. 

"Zajedničko ulaganje će obojici partnera dati značajnu pokretačku prednost na brzorastućem tržištu elektromobilnosti u Europi", rekao je.

TAGOVI