BOSCH se pita što učiniti ako ne bude dovoljno baterija za masovnu elektromobilnost

Autor: N.D. Objavljeno: 26.09.2022. 🕜 14:54 Lokacija: Frankfurt (Njemačka)

Sva jaja ne treba stavljati u istu košaru, opet upozorava industrija

Globalno tržište automobila ubrzano ide prema potpunoj elektrifikaciji, a mnoga električna vozila imat će tehnička rješenja iz Boscha. Međutim, multinacionalni dobavljač autodijelova ističe nedostatak prirodnog plina u Europi kao primjer opasnosti pretjeranog oslanjanja na samo jedan izvor goriva. 

"Trenutno vidimo posljedice nestašice plina za Njemačku i Europu jer smo pripremili premalo alternativa. U automobilskoj industriji, trebali bismo iskoristiti ovu priliku da se zapitamo što možemo učiniti ako ikada bude premalo baterijskih ćelija," rekao je Markus Heyn, direktor mobilnosti u Boschu

 Kina je trenutačno najveći svjetski dobavljač baterija i minerala koji se koriste za izradu baterija za električne automobile, a mnogi proizvođači automobila traže alternative. Heyn je rekao da automobilska industrija i vlade moraju razmotriti druge čiste alternative motorima s unutarnjim izgaranjem, kao što je vodik.

Ovo nije prvo upozorenje iz Boscha u vezi ubrzane elektrifikacije. Lani je predsjednik Uprave tvrtke Volkmar Denner kritizirao namjeru političara da zabrane motore s unutarnjim izgaranjem. Drugi član Boschovog upravnog odbora rekao je da će tvrtka nastaviti ulagati u tehnologiju unutarnjeg izgaranja u sljedećih 20 do 30 godina, navodi Auto Klub.

TAGOVI