Ulaganje u održivi promet

Autor: B.O. Objavljeno: 07.06.2022. 🕜 09:16 Lokacija: Čakovec

Novi proizvodni pogon u Čakovcu za projekte na području elektromobilnosti

Tvrtka LTH Alucast je koncem svibnja u Čakovcu otvorila novi proizvodni pogon povećavši tako proizvodne kapacitete za dodatnih 3.400 m2, na ukupno 10.000 m2. Vrijednost ulaganja je 35 milijuna kuna. Investicija, koja je izvedena u manje od godinu dana, uključuje i automatiziranu strojnu opremu namijenjenu ostvarenju novih projekata na području elektromobilnosti, izvijestila je Međimurska županija

K tomu, najavljena su daljnja ulaganja u rast i razvoj tvrtke, budući da je LTH Alucast od Međimurske županije nedavno kupio dvije dodatne građevinske parcele površine 18.700 m2, na kojima je već planirano daljnje širenje proizvodnih i skladišnih kapaciteta. 

Valja naglasiti kako su aluminijski odljevci proizvedeni u LTH Alucastu čine, među ostalim, dio izmjenjivača novih linija električnih vozila.

 

Sunčana elektrana 

"Međimurje ima potencijal za razvoj automobilske industrije, a otvorenjem novog proizvodnog pogona LTH na najbolji mogući način stvaramo daljnje temelje za industriju koja je u duhu strategije gospodarskog razvoja naše županije. LTH je prije nekoliko godina krenuo s jednom tvornicom, a danas već grade treću, i to u Poslovnom parku Međimurje koji će postati novo gospodarski centar županije", rekao je župan Međimurske županije Matija Posavec.

Jedan od strateških smjerova grupacije LTH Castings je i održivi razvoj. Stoga se na svim proizvodnim lokacijama, uključujući LTH Alucast, ubrzano pripremaju i izvode projekti izgradnje sunčanih elektrana. U LTH Alucastu u prvoj je fazi planirana elektrana od 900 kW h za djelomičnu proizvodnju vlastite električne energije, a time i smanjenje emisije CO2 u okoliš. Postavljanje te elektrane očekuje se još u ovoj godini. 

Inače, LTH Alucast jedna je od najmodernijih proizvodnih lokacija u grupaciji LTH Castings iz Slovenije, čiji je prosječni godišnji prihod viši od 300 milijuna eura. Grupacija je među najmodernijim, visokotehnološkim ljevaonicama tlačnog lijeva aluminija u Europi i zapošljava više od 3.000 ljudi na šest proizvodnih lokacija u Sloveniji, Hrvatskoj i Makedoniji.

TAGOVI