Subvencioniranje polovice ukupnog povećanja cijene plina

Autor: B.O. Objavljeno: 14.01.2022. 🕜 13:11 Lokacija: Sarajevo (Bosna i Hercegovina)

Iz proračuna Sarajevske županije za subvencije građanima izdvojit će se 26,1 milijun kuna

Vlada Kantona Sarajevo (Sarajevske županije) subvencionirat će građanima, korisnicima usluga tvrtke Sarajevogas, polovicu iznosa uvećane cijene plina u toj županiji, koje od siječnja ukupno iznosi 37 posto, izjavio je ovaj tjedan ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS-a Enver Hadžiahmetović

On je, naime, pojasnio kako se subvencija cijene plina od 18,5 posto odnosi na prva tri mjeseca ove godine. Za tu namjenu će se, prema planu, iz proračuna Sarajevske županije izdvojiti približno 26,1 milijun kuna (6,8 milijuna KM). 

"Također, s obzirom na poskupljenje plina, neovisno tijelo Vlade Kantona Sarajevo dat će prijedlog nove cijene centralnog grijanja. Vlada KS će subvencionirati i jedan dio te cijene, koja će uskoro biti poznata. Poskupljenje za građane, korisnike usluga Toplana, ne bi trebalo biti veće od 10 posto od trenutačne cijene", poručio je. 

Podsjetio je da Vlada FBIH, nažalost, nije pokazala interes da sudjeluje u subvencioniranju cijene plina, objavljeno je na stranicama Vlade KS-a.

plinarski forum

TAGOVI