Kreće najveći zahvat u vodoopskrbni i kanalizacijski sustav Dubrovnika

Autor: B.O. Objavljeno: 06.07.2020. 🕜 08:41 Lokacija: Dubrovnik

Ukupna vrijednost projekta Aglomeracije veća je od 881 milijun kuna

Vodovod Dubrovnik završio je i posljednju fazu procedure za projekt Aglomeracija kojom se dodjeljuju bespovratna sredstva iz fondova Europske unije za izgradnju vodnokomunalne infrastrukture

Navedeni projekt, ukupne vrijednosti 881,208.682 kune, odobrilo je u nacionalnoj proceduri Ministarstvo regionalnog razvoja i europskih fondova. 

Nakon dugotrajnog postupka, uspješno je završen težak i opsežan posao u kojem su sudjelovali Vodovod Dubrovnik, Upravni odjel za europske fondove i međunarodnu suradnju Grada Dubrovnika i Hrvatske vode.

 

Pročišćavanje otpadnih voda

Nakon potpisa ovog ugovora, započet će najveći infrastrukturni zahvat u vodoopskrbni i kanalizacijski sustav Dubrovnika u njegovoj povijesti. 

Projekt, među ostalim, obuhvaća gradnju novog uređaja za pročišćavanje otpadnih voda (UPOV) Petka te cjelokupne nedostajuće kanalizacijske i vodoopskrbne mreže na području Dubrovnika. 

Projektom su obuhvaćena ulaganja u sustav javne vodoopskrbe u naseljima Dubrovnik, Zaton – Orašac i Moševići – Visočani te sustav javne odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda u naseljima Bosanka, Čajkovica, Čajkovići, Donje Obuljeno, Dubrovnik, Gorenje Obuljeno, Knežica, Komolac, Lozica, Mokošica, Nova Mokošica, Osojnik, Petrovo Selo, Pobrežje, Prijevor, Rožat, Sustjepan i Šumet, objavljeno je na stranicama Grada Dubrovnika.

TAGOVI