Bosch stabilno raste u Hrvatskoj

Autor: B.L. Objavljeno: 01.07.2020. 🕜 14:33 Lokacija: Zagreb

Prihod je prošle godine dosegnuo 441,8 mil. kuna

Tvrtka Robert Bosch, hrvatska podružnica njemačkog diva Bosch, u fiskalnoj godini 2019. ostvarila je odlične poslovne rezultate. Tako je konsolidirana prodaja iznosila oko 442 mil. kuna, uz rast za 3% u odnosu na 2018. godinu. "Povećanje prodaje u 2019. godini uglavnom je rezultat našeg širokog portfelja inovativnih proizvoda, usredotočenosti na kupce i snažne timske suradnje među odjelima", izjavila je tom prigodom Mirsada Kudrić, generalna direktorica tvrtke Bosch za Hrvatsku i Sloveniju. Istodobno je broj zaposlenih u tvrtki na dan 31.12.2019. godine bio 65.


Uspjeh na svim područjima

Na hrvatskom je tržištu Bosch u 2019. godini predstavio niz inovativnih proizvoda i rješenja. Na području Industrijske tehnologije predstavljena je platforma ctrlX AUTOMATION s operativnim sustavom Linux koja nadvladava klasične granice između strojne kontrole, informatičkog okruženja i interneta stvari (IoT). U području Rješenja za mobilnost uspostavljene su nove internetske stranice servisne mreže Bosch Car s 30 radionica u Hrvatskoj. U području Bosch Energetska i graditeljska tehnologija ostvaren je porast prodaje industrijskih kotlova, a napravljen je i iskorak u razvoju novih rješenja spremnika kotlovnica. Pametna rješenja i digitalizacija dobivaju na sve većem značaju, o čemu svjedoči i velika potražnja za regulacijom EasyControl CT200. Bosch također jača poslovanje prilagođenim rješenjima za automatizaciju zgrada, sigurnosnu tehniku i energetsku učinkovitost. U području Potrošačke robe valja izdvojiti sve veću potražnju za akumulatorskim alatima, što treba zahvaliti primjeni reješenja kao što je akumulator Pro Core. 


Izazovi 2020. godine

Zbog pandemije koronavirusa, Bosch očekuje značajne izazove u poslovnoj 2020. godini. Ipak, Bosch će nastojati postići svoj cilj da na svih svojih 400 lokacija diljem svijeta postane klimatski neutralan. Uz to, tvrtka će na globalnoj razini objediniti znanje gotovo 1000  stručnjaka i iskustvo stečeno na više od 1000 vlastitih projekata energetske učinkovitosti u novoj savjetodavnoj tvrtki pod nazivom Bosch Climate Solutions. U području prometa Bosch s partnerima razvija prijenosne i stacionarne gorivne članke, a unatoč sve većoj usmjerenosti na elektromobilnost, i dalje traži učinkovita rješenja motora na unutarnje izgaranje, poglavito na obnovljiva sintetička goriva.

Konačno, tvrtka želi doprinijeti suzbijanju pandemije koronavirusa, primjerice, novorazvijenim brzim testom na COVID-19 i uređajem za analizu Vivalytic. Bosch će u 2020. godini tako proizvesti više od 1 mil. takvih brzih testova, što će se 2021. utrostručiti. Dodatno, Bosch proizvodi maske za lice i sredstva za dezinfekciju, ponajviše za zaštitu svojih zaposlenika

TAGOVI