Četvrt stoljeća uspješnog rada u Hrvatskoj

Autor: B.L. Objavljeno: 08.11.2018. 🕜 14:32 Lokacija: Zagreb

Svečanom proslavom Bosch je obilježio 25 godina uspješnog poslovanja u Hrvatskoj.

Bosch Hrvatska je u prostorijama hotela 'Westin' proslavila 25 godina poslovanja u Hrvatskoj. Proslavi su bili nazočni brojni gosti koji su doprinijeli rastu i razvoju Boscha u zadnjih 25 godina. U sklopu proslave organizirana je izložba, kojom je na slikovit način prikazana povijest Boscha, ali i prikazana nova rješenja za budućnost kao što su: robot Rexroth APAS koji je fleksibilan i mobilan i koristi se u pametnim tvornicama Industrije 4.0 kao pomoć ljudima jer preuzima monotone i jednostavne zadatke i 'bubble car' kojim je prikazana budućnost rada u Boschovim autoservisima. Tako će se u budućnosti, uz naočale za virtualnu stvarnost i odgovarajuću aplikaciju, kvarovi vozila jednostavno detektirati. 
Tvrtka Robert Bosch d.o.o. osnovana je 11.3.1993., iako su se prvi Boschevi proizvodi u Zagrebu mogli pronaći još daleke 1922. godine. U skladu s time, Mirsada Kudrić, direktorica Boscha za Hrvatsku i Sloveniju, naglasila je: "Kroz svoje djelovanje, od samih početaka Bosch razvija tehnologiju dostupnu za svakodnevnu upotrebu olakšavajući ljudima život i omogućavajući više vremena za kvalitetnije i zabavnije sadržaje. Tehnologija je glavni pokretač rasta i razvoja naše tvrtke, ona je naš zajednički posao, naša strast i ono što nas obilježava u Hrvatskoj već 25 godina."
Od svojeg osnivanja 1993. hrvatska podružnica Boscha neprestano povećava prodaju i ona je 2017. dosegnula 409,2 mil. kuna, što znači blagi porast u odnosu na prethodnu godinu. Broj zaposlenika istodobno je iznosio oko 70, dok široka mreža kupaca prelazi brojku od 600. Uz to, tvrtka neprestano širi poslovne aktivnosti pa je 2004. godine preuzela vođenje poslovanja u Bosni i Hercegovini, a 2014. i u Sloveniji. Konačno, sa željom za praćenjem novih tehničkih trendova, pružanja dodatne vrijednosti tržištu i buđenja entuzijazma za novim tehničkim rješenjima, 2016. godine otvoren je poseban odjel Pametna rješenja.
Uostalom, prošle je godine Bosch u Hrvatskoj predstavio niz inovativnih proizvoda. Jedan od njih je Indego 400 Connect - najučinkovitija automatska kosilica na tržištu kojom se zahvaljujući sustavu Connected Technology jednostavno može upravljati pomoću aplikacije, a od 2019. će jednostavnim ažuriranjem softvera biti moguće i glasovno upravljanje glasovnim asistentom Amazon Alex. Uz to, Bosch Toplinska tehnika predstavila je Bosch EasyControl CT 200 - pametan regulator s pripadajućom aplikacijom koji omogućava da u svakom trenutku korisnik regulacijskog uređaja može dobiti pregled predvidive potrošnje energije za što bolje uštede. Isto tako, Odjel Bosch Building Technologies na tržište je uveo konferencijske sustave Dicentis, pri čemu je pomoću rješenja Dicentis Interpreter desk omogućeno simultano prevođenje do 100 jezika na višejezičnim konferencijama, sastancima i prezentacijama. Konačno, svakom autoservisu potreban je višefunkcijski tester koji sadrži sve potrebne 'alate' za pronalaženje i uklanjanje smetnji u radu automobila pa je Odjel autoopreme predstavio KTS 250 - optimalni tester za neovisne servise, koji se brzo instalira, a može poslužiti i kao drugi uređaj za mobilnu primjenu.
To nije sve jer je društvena odgovornost jedna od Boschevih temeljnih vrijednosti. Najvažniji projekti uključuju dugogodišnju suradnju sa SOS Dječjim selom Lekenik i s Tehničkim muzejom 'Nikola Tesla' u Zagrebu i niz drugih projekata koji se najčešće odnose na djecu kojoj je potrebna pomoć i podršku tehničkim školama. Isto tako, početkom 2018. godine Bosch je bio jedan od glavnih sponzora hrvatskom Teamu Tesla na amaterskom reliju Budapest - Bamako koji je bio prvi tim na svijetu koji je električnim automobilom Tesla Model X prešao Saharu i završio jedan afrički reli.
Naravno, Bosch želi i dalje rasti i za 2018. godinu očekuje porast prihoda od prodaje za 2 - 3%.

TAGOVI