Izgradite nam kanalizaciju!

Autor: B.O. Objavljeno: 29.06.2020. 🕜 08:29 Lokacija: Dubrovnik

Gradi se sustav vodoopskrbe i odvodnje Orašca

Čak 28 milijuna kuna vrijedno i dugoočekivano ulaganje Vodovoda Dubrovnik u izgradnju sustava vodoopskrbe i odvodnje Orašca počeli su u lipnju. Tako su već iskopani rovovi i krenulo je postavljanje mreže odvodnje od Čerjana do skretanja za Ljubač. 

Radi se o izgradnji ukupno 4,5 kilometara novog vodoopskrbnog cjevovoda te više od 10 kilometara cjevovoda odvodnje, a izgradit će se i nova kanalizacijska crpna stanica Orašac, objavljeno je na stranicama Grada Dubrovnika

"Ovim radovima Orašac će dobiti dodanu vrijednost, i u turističkom, ali i ljudskom smislu", rekao je predsjednik Uprave Vodovoda Lukša Matušić, dodavši kako očekuje da će radovi završiti za dvije godine. 


Priključak za 90 kućanstava 

"Prije mjesec dana započela je investicija u Staroj Mokošici, sad smo u Orašcu, a za tjedan ili dva ćemo biti na Lopudu. Uistinu se značajna sredstva ulažu u povećanje kvalitete života. Jer kanalizacijska mreža je jako, jako bitna, a posebice na ovim područjima. Kad bi građane pitali što žele, uvijek bi rekli – izgradite nam kanalizaciju", rekao je gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković, dodajući kako će, s obzirom na to da se radi o turističkom naselju, radovi sigurno u jednom dijelu smetati stanovnicima, ali i da će ta smetnja trajati jedno kratko razdoblje, a nakon toga će kvaliteta života i kvaliteta pružene usluge biti neizmjerno bolja i veća. 

Dovršetkom ove za Vodovod iznimno bitne investicije, omogućit će se priključenje 90 tamošnjih kućanstava na sustav odvodnje otpadnih voda.

TAGOVI