Spontana razigranost - odgoda izložbe

Autor: B.O. Objavljeno: 16.06.2020. 🕜 09:22 Lokacija: Zagreb

U Zagrebu se 2. srpnja otvara izložba prof. emer., dr. sc. Tomislava Filetina

Izložba prof. emer., dr. sc. Tomislava Filetina pod nazivom Spontana razigranost, koja se trebala održavati od 2. do 17. srpnja na  Pučkom otvorenom učilištu u Zagrebu, odgođena je do daljnjega.  

Tomislav Filetin rođen je u Zagrebu, 29. prosinca 1949. godine, gdje je završio gimnaziju, te diplomirao, magistrirao i doktorirao na Fakultetu strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu. Do mirovine, 2015. godine, radio je na Zavodu za materijale FSB-a u području znanosti i inženjerstva materijala

Osim na matičnom fakultetu, predavao je na Arhitektonskom fakultetu – studij Dizajna te na Fakultetu elektrotehnike i računarstva – poslijediplomski specijalistički studij. 

Kao autor, koautor i urednik objavio je 14 knjiga, 14 poglavlja u pet knjiga, 180 znanstvenih i stručnih radova u časopisima i u zbornicima konferencija. 

U počasno zvanje professor emeritus izabran je 2016. godine. Član je suradnik Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU) te redoviti član Akademije tehničkih znanosti Hrvatske (HATZ). 

Crta i slika od gimnazijskih dana, a od 1987. godine izlagao je crteže na dvije samostalne i na tri skupne izložbe. 


TAGOVI