Kreću vodnokomunalni projekti vrijedni 238 milijuna kuna

Autor: B.O. Objavljeno: 01.07.2020. 🕜 09:23 Lokacija: Split/Zadar

Grade se sustavi javne vodoopskrbe i odvodnje Zadarske i Splitsko-dalmatinske županije

U Splitu i Zadru koncem lipnja je potpisano 14 ugovora o sufinanciranju vodnokomunalnih projekata. Vrijednost ugovora je 238 milijuna kuna. 

Za područje Zadarske županije je potpisano osam ugovora vrijednih 33,8 milijuna kuna, od čega su Hrvatske vode za ovu godinu osigurale 27,3 milijuna kuna. Ukupna vrijednost projekata u okviru kojih su potpisani i ovi ugovori je 146,55 milijuna kuna, a realizirat će se na području Zadra, Biograda na Moru, Povljane, Benkovca, Zemunika Donjeg, Podvelebitskog pravca, Bibinja i Sukošana. 

Zahvaljući potpisanim ugovorima, kreće gradnja vodoopskrbnih sustava i odvodnje na navedenim područjima, objavljeno je na stranicama Hrvatskih voda


Javna vodoopskrba

"Zadarska županija, kao slikoviti prikaz trenutnog stanja u odnosu na posljednje tri godine, za ovaj segment realizacije vodnokomunalnih projekata bit će ogroman doprinos kako funkcioniranju naše građevinske industrije, tako i zaposlenosti u toj građevinskoj industriji, zapravo jedan dodatni impuls za rast bruto domaćeg proizvoda i oporavak gospodarstva nakon koronavirusa. Daljnji razvoj i osiguranje onih najosnovnijih životnih uvjeta za naše građanke i građane je upravo priključenost na mrežu javne odvodnje odnosno javne vodoopskrbe", rekao je ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić


Dalmatinsko zaleđe 

Generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković je naglasio kako s vodom moramo pažljivo gospodariti i upravljati. 

"Ponosno možemo reći kako mislimo i na manje razvijene krajeve gdje ljudi trebaju ostati i gdje treba omogućiti ostanak, ali i gospodarski razvitak dalmatinskog zaleđa", istaknuo je. 

Također, u Splitu je potpisano šest ugovora, a ukupna vrijednost projekata iznosi 92 milijuna kuna. Projekti će se realizirati na području Lećevice, Hvara, Komiže, Hrvaca, Vučevice i Omiša, gdje će se izgraditi vodovodni cjevovodi. K tomu, izgradit će se novi i rekonstruirati postojeći sustav odvodnje na kopnu i otocima.

TAGOVI