Više od pola milijarde kuna za tri aglomeracije

Autor: B.O. Objavljeno: 26.11.2019. 🕜 08:56 Lokacija: Osijek

Ugovorena gradnja aglomeracija Beli Manastir, Semeljci i Našice

U Osijeku su potpisani ugovori o dodjeli bespovratnih sredstava i ugovori o sufinanciranju vodnokomunalnih europskih projekata za gradove Beli Manastir i Našice te općine Semeljci, Podgorač, Donja Motičina i Feričanci. Vrijednost tih projekata, sufinanciranih iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020., iznosi 573,2 milijuna kuna, javlja Osječko-baranjska županija.  

Kako su već u provedbi četiri projekta iste namjene (RVS Osijek - faza 2, Osijek - faza 2, Đakovo i Valpovo-Belišće) ukupna vrijednost vodnokomunalnih EU projekata na području Osječko-baranjske županije trenutno iznosi 1,57 milijardu kuna, a priprema se još jedan projekt (Sušine - Đurđenovac). 


Sustavi za navodnjavanje 

"Danas smo potpisali ugovore za tri aglomeracije u vrijednosti više od pola milijarde kuna, no to je samo dio mjera koje radimo po pitanju vodnog i komunalnog gospodarstva. Uz aglomeracije, izuzetno su nam važni i sustavi za navodnjavanje, koji su jedan od strateških projekta Osječko-baranjske županije, a što dopunjujemo izgradnjom Regionalnog distribucijskog centra za voće i povrće", rekao je župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić

Inače, projekti bi trebali biti provedeni do konca 2022. godine.

TAGOVI