Wolf preuzeo Pro-klimu

Autor: B.L. Objavljeno: 04.05.2015. 🕜 13:42 Lokacija: Mainburg (Njemačka)

Domaća tvrtka poznata po proizvodnji klima-komora postala je dio velike međunarodne skupine

Poznati njemački proizvođač ventilacijske i klimatizacijske opreme Wolf izvijestio je da je sredinom ožujka 2015. godine preuzeo tvrtku Pro-klima. Kako se ističe, domaći proizvođač klimatizacijske i ventilacijske opreme sa sjedištem u Samoboru, ponajviše je poznat po proizvodnji klima-komora i već je 40 godina prisutan na europskom tržištu, a udio izvoza čini 55%, pri čemu se u glavna tržišta ubrajaju susjedne zemlje Jugoistočne Europe, ali i Rusija, Njemačka i Austrija, dok je promet u 2014. godini iznosio oko 13 mil. eura. U skladu s time, tvrtku koju je preuzeo Wolf smatra 'idealnim partnerom', a preuzimanjem će 'otvoriti nove poslovne segmente i značajno unaprijediti međunarodnu strategiju'. U svemu tome će visokofleksibilan, inovativan proizvodni program klimatizacijske opreme Pro-klime, koji je certificiran prema EUROVENT-u, biti optimalna dopuna postojećem Wolfovom programu. 
Preuzimanjem će Pro-klima postati Wolfova kćerinska tvrtka i bit će u njegovom 100%-tnom vlasništvu, a time će se i ukupan broj zaposlenih u Wolfu povećati za 120. Očekuje se da će postupak preuzimanja biti dovršen do kraja drugog tromjesečja 2015. godine, dok su financijski uvjeti preuzimanja tajna. 
Inače, Wolf sa sjedištem u Mainburgu u Njemačkoj širom svijeta zapošljava oko 1500 djelatnika, a u 2013. godini ostvario je promet od 337 mil. eura. Danas se ubraja u najinovativnije proizvođače opreme za grijanje, klimatizaciju, ventilaciju i solarne opreme. Zajedno sa svojom matičnom tvrtkom Centrotec Sustainable u Europi se smatra jednim od ključnih ponuđača rješenja za uštede na energiji u zgradarstvu.
Konačno, valja napomenuti da je to već drugo veliko preuzimanje na hrvatskom tržištu opreme za ventilaciju i klimatizaciju u svega nekoliko mjeseci, a zanimljivo je da se i u prvom slučaju radilo o njemačkoj tvrtki (Berliner Luft) koja preuzima hrvatskog proizvođača opreme (Klima-kontakt).

TAGOVI