Završetak UPOV-a Cuvi krajem godine

Autor: B.O. Objavljeno: 21.06.2022. 🕜 11:37 Lokacija: Rovinj

Rovinj dobiva UPOV s III. stupnjem pročišćavanja

U sklopu projekta 'Prikupljanja, odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda na području aglomeracije Rovinj', gradi se uređaj za pročišćavanje otpadnih voda na lokaciji Cuvi. Gradilište tog UPOV-a sredinom lipnja posjetili su gradonačelnik Rovinja Marko Paliaga, direktor Odvodnje Rovinj – Rovigno Ognjen Pulić i, među ostalim, predstavnici izvođača radova zajednice ponuditelja.

Prema planu, završetak izgradnje i puštanje u probni rad UPOV-a Cuvi očekuje se do kraja ove godine. Po završetku radova, Rovinj dobiva suvremeni UPOV s tehnologijom MBR (membranski biološki reaktor) i III. stupnjem pročišćavanja. 

Osim UPOV-a, u sklopu tog projekta gradi se i povratni cjevovod koji će omogućiti ponovno korištenje pročišćene otpadne vode za navodnjavanje sportskih terena i zelenih površina u kampovima. Radovi na povratnom cjevovodu približavaju se kraju. Cjevovod je postavljen u cijeloj predviđenoj dužini te su u tijeku završni radovi, javlja Grad Rovinj

Vrijednost ugovora za gradnju UPOV-a Cuvi je približno 134,2 milijuna kuna. 

Ukupna vrijednost projekta Prikupljanja, odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda na području aglomeracije Rovinj je gotovo 259 milijuna kuna, od čega 180,3 milijuna kuna čine bespovratna sredstva iz Kohezijskog fonda. 


TAGOVI