Labinska tržnica okreće leđa plastici

Autor: B.O. Objavljeno: 05.07.2021. 🕜 09:50 Lokacija: Labin

Promocija zamjene plastike s okolišno prihvatljivijom ambalažom i navikama

Na labinskom Markatu su 1. maj, Vodovod Labin i LAG Istočna Istra protekle subote održali promociju projekta Green plus. Tako je prolaznicima podijeljeno više stotina komada jutenih i platnenih vrećica, kao i staklenih jednolitarskih boca s oznakama lokalnih ekoloških projekata Za Labin bez plastike i Cool voda iz vodovoda

Također, protekle subote je na toj tržnici znatno smanjena uporaba jednokratne plastike, javlja tvrtka 1. maj

Edukativno-promotivne aktivnosti se nastavljaju iduće subote te će se posjetitelje nastaviti poticati da koriste platnene vrećice i da u kupnji ne prihvaćaju one najlonske.

 

Korak dalje 

Inače, sukladno direktivi Europskog parlamenta i Vijeća Europe o smanjenom utjecaju određenih plastičnih proizvoda na okoliš, jednokratna plastika (štapići za uši, pribor za jelo, slamke, šalice, držači balona i dr.) od srpnja odlaze u povijest u svim članicama EU-a. 

Grad Labin želi ići korak dalje. Tako je s partnerima, javnim tvrtkama, ustanovama i udrugama razvio Green plus inicijativu koja, među ostalim, uključuje preobrazbu labinskog Markata u prvu tržnicu bez plastike, a proces koordinira tvtka 1. maj, javlja Grad Labin.

TAGOVI