Sisak uskoro dobiva prvo reciklažno dvorište

Autor: B.O. Objavljeno: 10.06.2019. 🕜 13:56 Lokacija: Sisak

Vrijednost projekta je 4,2 milijuna kuna

Izgradnja prvog sisačkog reciklažnog dvorišta (ispod Mosta Gromova) napreduju željenom dinamikom, uvjerila se u to gradonačelnica Siska Kristina Ikić Baniček tijekom današnjeg obilaska radova. Projekt je financiran sredstvima iz EU fondova putem Ministarstva zaštite okoliša i energetike (MZOE) te Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (FZOEU), a radovi bi trebali biti završeni do kraja lipnja.

"Ukupna vrijednost projekta je 4,2 milijuna kuna", naglasila je, među ostalim, Kristina Ikić Baniček. 

Direktorica tvrtke Gospodarenje otpadom Sisak Katarina Taučer je napomenula kako je reciklažno dvorište dio infrastrukture za što učinkovitije gospodarenje otpadom u Sisku. "Ovdje će građani moći dovesti sav svoj otpad, a time će se rasteretiti odlagalište", rekla je direktorica Taučer. 

Održiv sustav

Izgradnjom reciklažnog dvorišta Sisak Stari osigurat će se infrastruktura za sakupljanje odvojenih komponenti komunalnog otpada, što će uz provođenje informativno-obrazovnih aktivnosti povećati stopu odvojeno prikupljenog komunalnog otpada kao jednog od preduvjeta smanjenja količina otpada koji se odlaže na odlagališta. Provedba projekta će tako posljedično utjecati na zaštitu okoliša (smanjenje količina otpada na odlagalištima, izbjegavanje njegova odlaganja u okoliš, smanjenje emisija stakleničkih plinova) te pridonijeti održivom sustavu gospodarenja otpadom. 

Gradonačelnica je najavila kako će se graditi i drugo reciklažno dvorište na lokaciji Capraške ulice. U tijeku je potpisivanje ugovora za ovaj projekt, a u jesen se očekuje raspisivanje natječaja i ugovaranje izvođača radova, objavljeno je na internetskim stranicama Grada Siska.

TAGOVI